Skanska prodala Five, prestižní administrativní budovu v Praze

Nemovitost získal německý realitní fond spravovaný společností Triuva Kapitalverwaltungsgesellschaft mbH se sídlem ve Frankfurtu.

Budova Five
reklama

Five je nový kancelářský projekt představující technologicky vyspělé a inovativní prvky a jehož pokročilá udržitelná řešení jsou základem certifikace LEED Platinum. Nemovitost nabízející 14 400 m2 je již ze 100% pronajata. MSD IT Global Innovation Hub, součást společnosti Merck & Co Inc., globální lídr v oblasti zdravotní péče a jedna z největších farmaceutických společností na světě, obsadila 80% budovy. Zbývající prostory jsou pronajaty společnostem Roche Diagnostics, EBM Group, U1 a Sodexo. Five, který se nachází v blízkosti pražského Anděla - jedné z nejrušnějších a nejžádanějších kancelářských a maloobchodních lokalit v Praze - právě rozšířil portfolio komerčních nemovitostí společnosti Triuva.

„Unikátní projekt Five se svými velkolepými výhledy na Pražský hrad a Vyšehrad je situován ve velmi populární lokalitě pražského Smíchova. Five je však svými uživateli oceňován nejen pro výhledy, ale také proto, že jsme značně kladli důraz na zdravé pracovní prostředí a technologie usnadňující život v budově. Jedná se o náš druhý projekt v této loklaitě a jsme potěšeni, že jsme ho mohli prodat právě fondu spravovanému společností Triuva.“, říká Marie Passburg, ředitelka společnosti Skanska Property Czech Republic.

Skanska má v České republice prokázané prodejní výsledky, je partnerem v obchodních transakcích takovým investičním fondům, jako je Deka, Invesco a CIB Group. Praha je jedním z nejrychleji rostoucích kancelářských trhů v regionu střední a východní Evropy a také lokálním centrem podnikatelských služeb. Investiční přitažlivost města potvrzuje řada přímých zahraničních investic nadnárodních značek, které zde založily svá lokální sídla a kanceláře: Pfizer, Canon, Lukoil, Commerzbank, Infosys a Google, abychom jmenovali jen několik. Samotná země má jednu z nejvyšších hustot obchodních servisních center na světě.

Sedmipodlažní administrativní budova Five byla uvedena do provozu v dubnu 2017. Objekt má 143 parkovacích míst a je strategicky umístěn mezi dvěma živými dopravními uzly - stanicí metra Anděl a železniční stanicí Smíchov - nabízející dojíždění a možnosti cestování do jak domácích tak mezinárodních destinací. U řeky Vltavy nabízí Five klidné pracovní prostředí s jedinečným výhledem na historické centrum města, Pražský hrad a Vyšehrad.

Témata: skanska | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky