Sociální sítě a lajky: Žvýkačka na chodníku je oblíbenější než Andrej Babiš

Ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš na demonstraci na Václavském náměstí zareagoval slovy o tom, že jeho status na sociálních sítích „olajkuje“ více lidí, než kolik jich přišlo na protest. Celá věc teď má velmi vtipnou dohru.

Andrej Babiš
reklama

V uplynulém týdnu se nejen v Praze demonstrovalo proti Babišovi a prezidentu Miloši Zemanovi. Na největší akci v Praze se podle různých odhadů sešlo 8 až 20 tisíc lidí. „Z mého pohledu to nebyla až taková velká masa, to co bylo na Václaváku, tak to mám tolik lajků k jednomu výroku ve sněmovně na Facebooku,“ chvástal se v reakci na protesty Babiš v České televizi.

Při pohledu na jeho účet na facebooku zjistíme, že to vůbec není nereálné. Babiš má za sebou poměrně velkou skupinu příznivců, více než 119 tisíc uživatelům se jeho stránka „líbí“, celkově ho sleduje více než 122 tisíc lidí.

V posledních dnech měl nejvíce lajků jeho komentář ze středy 10. května, který získal více než 17000 reakcí od ostatních uživatelů, z drtivé většiny kladných. Navíc se pod ním objevilo více než 3 tisíce komentářů a sdílelo jej asi 500 uživatelů.

Babišova slova se hojně šířila po sociálních sítích, v pátek na ně velmi originálně zareagoval uživatel Martin Koudelka. „Ahoj lidi, tohle je žvejkačka, kterou jsem potkal na nádraží při čekání na vlak,“ vysvětluje u snímku žvýkačky rozšlápnuté na zemi.

„Andrej Babiš prohlásil, že deset tisíc lidí na Václaváku nic neznamená, protože on má víc lajků pod jedním statusem. A ať už ho máte rádi nebo ne, asi uznáte, že to nejenom nejde srovnávat, ale je to projev naprostý arogance a opovrhování lidma, který přišli vyjádřit svůj názor,“ uvedl Koudelka.

„Navíc, lajky na facebooku může dostat kdejaká blbost. Třeba žvejkačka. Dokonce si myslím, že obyčejná žvejkačka má šanci na víc lajků než Andrejovy hlášky. Zkusíme to? Dejte žvejkačce lajk a sdílejte!“ vyzval uživatele sociálních sítí. A po třech dnech má tato žvýkačka opravdu větší úspěch než Babiš. „Lajk“ jí dalo 84 tisíc lidí, 15 tisíc pak tento status sdílelo.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky