Reklamní expert se ostře pustil do Babiše. Padala slova o mafiánech a gaunerech

Ministr financí Andrej Babiš se po ostré kritice kvůli korunovým dluhopisům rozhodl získat si Čechy svými penězi. Rozhodl se proto, že rozdá proto 52 milionů korun, které může dostat skoro každý. Své úmysly už před časem zveřejnil na internetu. Jeho plán teď ostře zkritizoval reklamní expert Martin Jaroš.

Andrej Babiš
reklama

„Tuhle scénu znám z filmu. Starý mafián sedí doma u okna, vyhazuje ven stodolarové bankovky a chechtá se při pohledu na to, jak se o ně lidi dole perou... Všichni v jeho rodné vsi ho mají moc rádi. Vždyť jim postavil novou sokolovnu, hasičárnu a teď ještě támhle Juanitě koupil nový kočárek, když jejího Carlose picli... A že k těm penězům přišel nějak divně, že sem tam někoho skřípnul nebo oholil stát...? Ale prosím vás, viděli jste ten nový kočárek, co má Juanita... ?“ začíná svůj komentář na facebooku Jaroš.

Pak už mluví přímo k ministrovi financí. „Podívej se, Andreji, já vím, že si myslíš, že děláš něco úžasného. A hodně lidí ti na to skočí a já se na ně nezlobím, protože ty jsi aspoň komunikačně schopný gauner, kdežto ostatní politici jsou neschopní gauneři, takže já volbu lidu dovedu pochopit. Ale mně tohle smrdí ještě víc než tvoje předchozí kousky. Nebudu ani řešit, jak strašné kydy jsi dole napsal (respektive tví námezdní pisálkové). Prý "už nemám nadaci" a "chci nějak pomáhat". Ta obrovská chuť pomáhat se u tebe neobjevila, když ti "vzali" tu nadaci (ona ostatně nadace Agrofertu existuje dál a klidně by mohla tyhle peníze rozdělit, ale to bys z toho neměl těch 52 facebookových postů, že?)," rýpnul si.

„Ta obrovská chuť pomáhat právě touhle částkou se u tebe objevila v okamžiku, kdy jsme ti přišli na to, žes o tyhle prachy ožulil stát. Do té doby ti ti "potřební lidé" byli úplně u p*dele. A jsou ti u ní dál. Akorát jste si s klukama uvědomili, že je to docela levná investice do toho premiérství a že z toho bude fůra dojemných selfíček. Já jsem to tu ostatně psal před víc než měsícem, že logický další krok tvé kampaně bude věnovat Čapí hnízdo na charitu. Spletl jsem se jedině v tom, že jsi nedal hnízdo, ale prachy z aktuálnější kauzy,“ pustil se do Babiše Jaroš.

Toto „gesto“ prý ale rozhodně není to nejhorší. „Ještě víc než tvoje chucpe posty mě ovšem žere, že za ty tři roky ve vládě jsi toho - navzdory oslavným kecům - zas tolik světoborného nepředvedl. Jediná dobrá věc, kterou ti uznám, je pěkný výsledek státního rozpočtu za rok 2016 - ovšem s tím, že se stát potichu vykašlal na nutné investice, což ten výsledek opticky dost vylepšilo. Všechno ostatní, co děláš, vůbec není tak dobré, jak by člověk od slovutného zachránce České republiky čekal. Malé firmy dusíš, podnikatelské prostředí v ČR dále zhoršuješ - viz ta pakárna s EET. Na kvalitě jejího provedení taky nějak není cítit dotyk velkého manažera," nešetří expert kritikou.

Z dalších slibů podle něj nebylo splněno vůbec nic. „Dálnice, dálnice řičíš všude, kudy chodíš, ale ten tvůj Ťok za tři roky neudělal lautr nic. To hlavní - tedy změnit legislativu, aby se schvalování liniových staveb zjednodušilo - o to jste se ani nepokusili. Tvůj tragický výběr spolupracovníků se už ostatně stává legendou - stačí říct třeba jen slovo Krnáčová. Ono je to logické - ty jsi tak posedlý vlastní osobou, že si k sobě vybíráš jen naprosté trosky a podržtašky. Ještě nejlepší z tvých ministrů je ten mladý Pelikán, ten udělal nějaký mírný pokrok v mezích zákona (exekuce apod.) - a i ten je dobrý právě proto, že se těm tvým patolízalským kreténům podobá nejmíň a vůbec k vám do party nezapadá,“ píše marketingový specialista.

Přesto nepochybuje, je Babiš vyhraje blížící se volby do Poslanecké sněmovny. „Tyhle volby teda vyhraješ, protože 52 mega a protože lidí jdou za energií a energii máš teď v české politice jedině ty. A ti ostatní politici jsou skutečně ještě horší. Ale víš, co? Jsou to poslední volby, ve kterých uspěješ. A já jsem za to rád, protože sám už začínám mít obavy z toho, kolik moci v sobě koncentruješ a jak snadno můžeš Česko zatáhnout na úplně špatnou cestu. Žere mě, že tuhle zemi povede oligarcha jak nějakou ruskou gubernii. Ale za 4 roky tě už prohlídne skoro každý. A my lidi to tvoje "hnutí" - které je jen hnutím mysli jediného diktátora, jak někdo správně napsal - my to tvoje hnutí shodíme. Dokážeme to. Těšte se, lidi. Ono to půjde - a bude zase líp,“ paroduje na závěr heslo hnutí ANO Jaroš.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky