Ze CIA přichází neuvěřitelná teorie o Hitlerovi. Sebevraždu prý nespáchal, válku přežil

Nacistický diktátor Adolf Hitler patří mezi nejkrutější, ale bezesporu i nejzáhadnější postavy historie. Dodnes se mělo za to, že 30. dubna 1945 kvůli prohrané válce ukončil svůj život sebevraždou, z prostředí CIA ale nyní přichází nové informace, které vše vyvrací.

Adolf Hitler
reklama

Adolf Hitler se narodil v roce 1889 a postupně se vypracoval na vlivného politika a vládce Německa. To přetvořil ve Třetí říši a odstartoval druhou světovou válku, kterou po mnoha letech těžkých bojů prohrál. Ve chvíli, kdy věděl, že proti spojencům nemá šanci, se rozhodl vzít si život a ve svém bunkru se zastřelil.

To se alespoň tvrdilo doposud. Konspirační teoretici ale tomuto scénáři nevěří a nyní je v jejich pochybách podpořili i bývalý agent CIA Bob Baer a bývalý seržant speciálních sil Tim Kennedy, který se podílel na dopadení vůdců Al-Káidy Usámy bin-Ládina a Abu al-Zarqawiho.

Oba se dlouhé roky věnovali smrti nacistického vůdce, jehož tělo měli v berlínském bunkru objevit ruští vojáci. To se ale podle obou mužů nikdy nestalo, protože Hitler z Německa utekl. Uvedli to v pořadu Hunting Hitler pro televizní stanici The History Channel.
 
Muži při svých bádáních prostudovali přes 14 tisíc dokumentů a v jednom z nich se píše o tom, že Hitler zinscenoval svou smrt. Namísto něj se měl zabít jeho dvojník, který měl být o 13 centimetrů menší. Sám Hitler pak spolu s pilotem Luftwaffe Peterem Baumgartem odletěl z Německa a poté doplul ponorkou do Jižní Ameriky, kde se měl skrývat.

Jiný dokument prozrazuje, jak se mu údajný útěk měl povést. Z bunkru, který byl zbudován pod Berlínem, vedla tajná chodba přímo na odletovou dráhu. Pomocí něj se diktátor údajně dostal pryč a zamířil do Argentiny, kde měl plánovat vytvoření Čtvrté říše.

Novou teorii potvrzuje i výpověď jednoho z očitých svědků, dělníka, který údajně Hitlera viděl v květnu 1945, tedy měsíc poté, co měl spáchat sebevraždu. "Stavěl jsem tajné chodby pod klášterem na ostrově Samos. Budovali jsme je pro Němce, pro nacisty, a jedním z nich byl Adolf Hitler. Neměl knírek, ale poznal jsem ho," tvrdí.

Novým informacím nahrává fakt, že Hitlerovo tělo ve skutečnosti skoro nikdo neviděl. Ruští vojáci jej totiž údajně zabalili do plachty a hodili do příkopu, kde jej polili benzínem a zapálili. Oba muži ale tvrdí, že neexistují důkazy, že by k něčemu takovému skutečně došlo.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky