Macek zhodnotil situaci: Co si myslí o migrantech, EET a důchodech?

Italské referendum zůstalo v Česku bez odezvy, přesto se mu komentátoři nevyhýbají. Pro tamní obyvatele mělo totiž zásadní vliv.

Miroslav Macek
reklama

Spoluzakladatel ODS Miroslav Macek se ve svých glosách nevyhnul ani italskémureferendu. "Pro NE hlasovaly rodiny střední třídy zchudlé kvůli ekonomické krizi, bez naděje, že se jejich dětem a vnukům bude dařit lépe. Byli to mladí lidé bez práce, dělníci, kteří se cítí v práci ohroženi migranty a senioři, kteří nevyjdou s důchody," cituje šéfredaktora italského deníku La Stampa Maurizia Molinariho s tím, že šlo o protest střední třídy. "Kdy už konečně těch zešíleným vládním „elitám" dojde, že střední třída je jedinou zárukou, že chudí nevyvraždí bohaté?" dodal Macek.

"Po českých redakcích chodí dva muži a nabízejí za úplatu tajně pořízené video s hradním ceremoniářem Forejtem v hlavní nepěkné roli. Na této zprávě je nejvíce zarážející to, že ani jedna jediná redakce na ně nezavolal policii. Že by byly na takové nabízení kompromitujících materiálů zvyklé?" glosuje komentátor.

"Nebýt hysterického pokřiku, ani bych netušil, že existuje nějaká hudební skupina Ortel. Prý zpívá šílené xenofobní a fašistické texty a žalob na ni přibývá. Tak jsem si našel na webu text její písně Mešita. A mohu jen konstatovat, že koncentrovaně popisuje to, co se každodenně děje..." píše na svém webu Viditelný Macek.

"Zákazníci mohou podat oznámení o tom, že jim nebyla vydána účtenka na stránkách ministerstva financí. Ve formuláři se vyplňují podrobné informace o firmě, která účtenku nevydala. O sobě člověk, který problém nahlašuje, nic psát nemusí. Tolik zpráva. Jinak řečeno, je to úplně logické, neboť k té účtenkové heydrichiádě anonymní udávání přece patří!" hodnotí elektronickou evidenci třžeb.

"EET prý narovnává podnikatelské prostředí. Můžete mi tedy někdo vysvětlit, jakým mechanismem způsobí změnu současného stavu, kdy jeden podnikatel dostává dotaci jeden milion korun na vytvoření jednoho pracovního místa a druhý ne?" glosuje komentátor.

Témata: macek, miroslav

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky