Rok 2017: Děsivé proroctví podle Nostradama

Francouzský filosof Michel de Nostredame zvaný častěji Nostradamus sice žil už v 16. století a je už 450 let mrtvý, jeho příznivci a fanoušci však věří, že i přesto dokázal předpovědět některé události, jako byl teroristický útok z 11. září 2001, vzestup Adolfa Hitlera či vítězství Donalda Trumpa v amerických volbách. Další proroctví by se pak mohla splnit už v dalším roce.

Země, ilustrační fotografie
reklama

Po roce plném překvapení a politických rozrušení, se věřící znovu podívali na Nostradamovy spisy ve snaze předpovědě, co nás v příštím roce čeká. Některé z „předpovědí" teď přináší britský server Express.

V roce 2017 by se podle vykladačů věštcových spisů mohlo stát hned několik zásadních věcí. Čína by například mohla udělat odvážné kroky k vyléčení „ekonomické nerovnováhy" na světě s dalekosáhlými dopady, tvrdí Nostradamovi fanoušci.

Podle dalšího proroctví by pak Itálie mohla čelit finančním těžkostem spojeným s rostoucí nezaměstnaností a půjčkami. Je tak pravděpodobné, že se z této středomořské země stane „epicentrum" nové krize eurozóny. Země podle všeho zažije ekonomické otřesy a prohlubující se bankovní krizi.

„Aktuální supervelmoc", což je podle mnohých odkaz na USA, by se v roce 2017 měla proměnit v neovladatelnou a nekompetentní zemi. V lednu přitom do svého úřadu nastoupí nově zvolený prezident Donald Trump.

Další proroctví předpovídá nové příměří mezi Ruskem a Ukrajinou, kterému budou USA oponovat, ale které bude mít podporu ze strany EU.

V Latinské Americe se vlády podle předpovědi budou pohybovat směrem od levicových politik, což pomůže připravit půdu pro potenciální občanské nepokoje.

Nejděsivější z údajných proroctví je pak „horká válka" kvůli globální oteplování a klesajícím zdrojům. Největší hrozbu by měl představovat terorismus a biologická válka.

Témata: Nostradamus | Země

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky