Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rok 2017: Děsivé proroctví podle Nostradama

Země, ilustrační fotografie
Země, ilustrační fotografie
Foto: NASA

Francouzský filosof Michel de Nostredame zvaný častěji Nostradamus sice žil už v 16. století a je už 450 let mrtvý, jeho příznivci a fanoušci však věří, že i přesto dokázal předpovědět některé události, jako byl teroristický útok z 11. září 2001, vzestup Adolfa Hitlera či vítězství Donalda Trumpa v amerických volbách. Další proroctví by se pak mohla splnit už v dalším roce.

Po roce plném překvapení a politických rozrušení, se věřící znovu podívali na Nostradamovy spisy ve snaze předpovědě, co nás v příštím roce čeká. Některé z „předpovědí" teď přináší britský server Express.

V roce 2017 by se podle vykladačů věštcových spisů mohlo stát hned několik zásadních věcí. Čína by například mohla udělat odvážné kroky k vyléčení „ekonomické nerovnováhy" na světě s dalekosáhlými dopady, tvrdí Nostradamovi fanoušci.

Podle dalšího proroctví by pak Itálie mohla čelit finančním těžkostem spojeným s rostoucí nezaměstnaností a půjčkami. Je tak pravděpodobné, že se z této středomořské země stane „epicentrum" nové krize eurozóny. Země podle všeho zažije ekonomické otřesy a prohlubující se bankovní krizi.

„Aktuální supervelmoc", což je podle mnohých odkaz na USA, by se v roce 2017 měla proměnit v neovladatelnou a nekompetentní zemi. V lednu přitom do svého úřadu nastoupí nově zvolený prezident Donald Trump.

Další proroctví předpovídá nové příměří mezi Ruskem a Ukrajinou, kterému budou USA oponovat, ale které bude mít podporu ze strany EU.

V Latinské Americe se vlády podle předpovědi budou pohybovat směrem od levicových politik, což pomůže připravit půdu pro potenciální občanské nepokoje.

Nejděsivější z údajných proroctví je pak „horká válka" kvůli globální oteplování a klesajícím zdrojům. Největší hrozbu by měl představovat terorismus a biologická válka.

Témata:  Nostradamus Země

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy