Podívejte se na místa, kde byste přežili třetí světovou válku

Nejen v souvislosti se zvolením Donalda Trumpa novým prezidentem USA se stále častěji spekuluje o válce, která bude ničivější než jakýkoliv dosavadní konflikt. Deník New York Post proto sestavil seznam míst, kde by se potenciální třetí světová válka dala bez úhony přežít.

Země, ilustrační fotografie
reklama

Island

Ostrov ležící na pomezí Severního ledového a Atlanstského oceánu je nejřidčeji zalidněným evropským státem. Právě proto by na něm mohlo mnoho Evropanů přežít ničivý konflikt, kdyby nastal. Deník uvádí, že Island leží stovky mil od jakékoliv jiné země a žádný scénář jaderné války s ním proto prakticky nepočítá.

Tristan da Cunha

I toto souostroví je jedním z nejvzdálenějších míst na Zemi. K břehům Afriky jsou to téměř tři tisíce kilometrů a do Jižní Ameriky je to ještě dál. Podle deníku si lze představit mnohem horší místa, kde lze strávit čekání na konec světa. Navíc je tato oblast stejně jako Island výborným místem pro rybolov.

Isle of Lewis

I tento skotský ostrov se řadí mezi ty, které jsou relativně daleko od pevniny a přitom plně soběstačné. Stejně jako výše uvedené ostrovy nespadá ani tento do žádného plánu jaderných mocností a případná válka by zde šla přežít bez úhony.

Antarktida

Žádná země nemá a nikdy v minulosti neměla důvod útočit na Antarktidu. Prakticky nikdo tam nežije a oblast nemá žádný vojenský význam. Pokud by se zde někdo usadil, válku by s největší pravděpodobností přežil, pokud by vydržel tamní podmínky. Místo se světem a radiací by totiž bojoval s nedostatkem potravy a s obrovskými mrazy.

Guam

Na rozdíl od Antarktidy má ostrov ležící uprostřed Tichého oceánu silnou vojenskou přítomnost. Právě to ho ale podle deníku činí ideálním místem, kde by se dalo válku přežít. Ostrov sice spadá pod Spojené státy, jde ale o nezačleněné území.

Kansas City

Poněkud překvapivě by se dala válka přežít v Kansas City. Největší město amerického Missouri by si sice nedokázalo poradit s radiací, v případě nejaderného konfliktu ale poskytuje úrodnou zemědělskou půdu a je ideálním místem k obraně.

Yukon

Místo rozprostírající se na severozápadě Kanady leží podle deníku mimo cíle jaderných útoků. I v tomto případě jde o jedno z nejodlehlejších míst na zemi a v oblasti přežívá pouze divoká zvěř. Právě proto je toto místo ideální pro přežití případné války.

Kapské město

Město je samo o sobě odlehlé, co je ale jeho hlavní výhodou je naprostá politická nestrannost. Válka by se mu proto teoreticky mohla vyhnout. 

Bern

Stejně jako ve výše uvedeném případě je i hlavní město Švýcarska neutrální. Právě proto lze předpokládat, že by se mu válka mohla zcela vyhnout a že by v něm, potažmo v celé zemi, šlo vojenský konflikt přečkat bez úhony.

Témata: Země

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky