Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pojistný podvod: Lékaři z Varů obrali pojišťovny o miliony?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Kriminalisté obvinili dalších 9 lidí v kauze pojistných podvodů, které v Karlovarském kraji prováděli lékaři i makléři. Dohromady policie podezírá přes 200 lidí.

Detektivové hospodářské kriminálky v Karlových Varech dnes obvinili dalších 9 lidí v rozsáhlé kauze pojistných podvodů. Organizovaná skupina si podle nich nechala od pojišťoven neoprávněně vyplatit 36 milionů korun.

Policie dnes také zadržela 4 lidi, u kterých se bude navrhovat vazba. Mezi zadrženými a obviněnými jsou i dva lékaři z Chebu. V případu podle policistů nastal výrazný posun - jde totiž o klíčové postavy celého podvodu.

"Tyto osoby kriminalisté podezírají, že za úplatu vystavovaly nepravdivé lékařské zprávy na neexistující úrazy. Nebo úmyslně prodlužovaly dobu léčení těchto úrazů," vysvětlila policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Lékaře měli k ruce už na jaře zadržení makléři, kteří prostřednictvím bílých koní zprostředkovávali úrazové pojistky. A pojišťovny vyplácely peníze za úrazy a pracovní neschopnost úplně zdravým lidem.

Pro jednoho z lékařů chtějí kriminalisté navrhovat vazbu. Druhý zůstane na svobodě, protože podle informací televize Nova s policisty spolupracuje. Kriminalisté do této chvíle obvinili 35 osob.

Případ ale zdaleka ještě není uzavřený, protože dalších 200 lidí z této trestné činnosti policie podezírá. Obviněné čeká soud, který je může poslat do vězení až na deset let.

Témata:  zdravotní pojišťovna zdravotnictví

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

Jednání o důchodech bude pokračovat. Pavel zvažuje i kulatý stůl

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy