Ministerstvo dopravy má plán, jak zachránit Pražský okruh

Pražskému okruhu hrozí uzavření. Podle rozhodnutí Nejvyššího správního soudu je totiž příliš dlouho v takzvaném zkušebním režimu, podobně jako další silnice a dálnice u nás. Podle ministerstva dopravy k tomu ale nedojde. Problém s hlukem prý do příštího roku vyřeší.

Ministerstvo dopravy České republiky
reklama

Okruh funguje i přesto, že není zkolaudovaný v takzvaném zkušebním režimu, který umožňuje zjišťování případných chyb. Jesenice je jednou z obcí, kde si obyvatelé na hluk stěžují.

"Zvažujeme jak dál, pokud nedojde k výstavbě protihlukových bariér dle evropských standardů, budem zvažovat převedení dopravy na Jižní spojku," řekla TV Nova Renata Voláková ze spolku Zelená pro Jesenice.

Právě nedostatečná bariéra je největším problémem, na kterýsi stěžují lidé z blízských vesnic. S takovým hlukem zřejmě při stavbě nikdo nepočítal.

Ministerstvo dopravy je ale přesvědčené, že mluvit o uzavírkách nebo omezeních na Pražském okruhu je předčasné. "Máme povolení a budeme tam doplňovat ta potřebná protihluková opatření tak, aby všechno bylo v pořádku," uvedl mluvčí Tomáš Neřold.

O nedostavěném Pražském okruhu dnes jednal premiér Sobotka mimo jiné s primátorkou Krnáčovou. "Potvrdili jsme si abciozni cíl zahájit stavbu okruhu do konce roku 2019," prohlásil Sobotka.

Co se týče protihlukových bariér na jihozápadním úseku, dostalo ministerstvo dopravy od magistrátu na nápravu nedostatků čas do poloviny příštího roku.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky