Chladno a déšť vystřídají od čtvrtka letní teploty

Zamračená obloha se postupně rozjasní a dvacet stupňů ze začátku týdne vystřídají ve čtvrtek letní teploty. V pátek může rtuť teploměru šplhat až na tropických třicet stupňů.

Déšť, ilustrační fotografie
reklama

Zataženo, déšť a teploty kolem dvaceti stupňů. Tak začal nový týden a podobné počasí vydrží i v úterý a částečně ve středu. V polovině týdne se ale začne oteplovat a obloha se vyjasní. Srážky vystřídá sluníčko a téměř tropické teploty.

V pondělí bude oblačno až zataženo. Objeví se přeháňky i občasný déšť, který může hlavně na Moravě a ve Slezsku přejít v bouřky. V Jeseníkách a Beskydech bude především večer pršet vydatněji. Teploty dosáhnou na 16 až 20 °C, na horách kolem 12 °C.

I v úterý zůstane oblačno až zataženo, místy znovu přeháňky i déšť. Během dne by však mělo srážek ubývat a v Čechách by mohlo být místy i polojasno. V noci teploty klesnou na 13 až 9 °C, přes den vystoupají znovu jen na 16 až 20 °C.

Ve středu už se začne postupně oteplovat. Ráno bude ještě oblačno, řidiče potrápí mlhy a mrholení. Během dne bude oblačnosti ubývat, až se úplně vyjasní. Noční teploty znovu 13 až 9 °C, během dne se ale rtuť teploměru vyšplhá už na 22 až 26 13 až 9 °C.

Na čtvrtek předpovídají meteorologové další oteplení, bude jasno až polojasno. Teploty přes den dosáhnou téměř magické třicítky - mělo by být 25 až 29 °C. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C.

I v pátek by mělo být jasno až polojasno. Teploty vyšplhají až na tropických třicet stupňů - meteorologové očekávají 25 až 30 °C. I v noci se mírně oteplí, bude 15 až 11 °C.

O víkendu si ještě letního počasí užijeme. Mělo by být jasno až polojasno, postupně může přibývat oblačnosti a ojediněle se objeví přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 11 °C, nejvyšší denní 25 až 30 °C.

Témata: počasí | déšť

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky