Na Barrandově shořely filmové kulisy za miliony! 3 zranění

Obrovský požár vypukl v pátek večer v barrandovských ateliérech v Praze. Měly shořet filmové kulisy za stovku milionů korun, požár pak přeskočil i k nedaleké benzinové pumpě.

Hasiči, ilustrační fotografie
reklama

Ve filmových ateliérech začalo hořet kolem páté hodiny odpoledne, plameny šlehaly desítky metrů vysoko. Svědci také popsali, že slyšeli výbuchy, pravděpodobně propanbutanových lahví. Od kulis vzplál také okolní porost.

Oheň podle informací televize Nova přeskočil i k nedaleké čerpací stanici, kterou museli evakuovat. Požár se rozšířil kvůli větru, který hořící kousky kulis odvál i k benzince.

Škoda se odhaduje na 100 milionů. Pravděpodobně shořely hotové kulisy zahraničního historického seriálu z období středověku, který se v ateliérech měl začít točit už v o víkendu. Veškeré kulisy už proto byly hotové a mělo jít o největší letošní projekt na Barrandově.

Většina filmařů naštěstí dnes odjela točit na hrad Kokořín. Při požáru se ale zranili 3 hasiči, kteří museli být ošetřeni. Na místě zasahovaly desítky hasičů i policistů, požár už by ale měli jen dohašovat. Oheň dostali pod kontrolu kolem osmé hodiny.

Témata: požáry | hasiči

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky