Válka Rathových: V rodině zuří boj o cennosti a milionové dědictví

V rodině Davida Ratha zuří boj. Bývalého hejtmana zažaloval jeho bratr Michal, který ho obvinil, že se krátce před smrtí nestaral o jejich otce. Naopak David Rath svého staršího bratra obviňuje z krádeže šperků.

David Rath
reklama

Po smrti otce Ratmíra Ratha jsou jeho synové na kordy a přou se o peníze a cennosti. Michal obvinil Davida Ratha, že se o otce nestaral, a je tak prý zodpovědný za jeho smrt. Nelze mu prý věřit ani nos mezi očima.

David Rath pro změnu zase bratrovi vyčítá údajnou krádež šperků, které patřily jejich matce. Pravým důvodem by podle všeho mělo být ale dědictví po otci, které má zahrnovat kolem 20 milionů korun a údajně i konta v zahraničí. V závěti odkázal Ratmír Rath vše pouze Davidu Rathovi.

Ten na svou obhajobu říká, že se staral o otce pouze on a na bratra už prý podal i trestní oznámení, že odcizil z bezpečnostní schránky zmiňované šperky. Věc už prý řeší soudy a policie a víc se ke kauze nechce vyjadřovat.

David Rath byl loni v létě nepravomocně odsouzen za korupci a manipulaci s veřejnými zakázkami k 8 a půl rokům vězení a propadnutí majetku v hodnotě 22 milionů korun. Vrchní soud má kauzu projednávat koncem října.

Témata: rath, david

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky