Za nedojedené jídlo pokuta. Německem se šíří nový trend

Za nedojezené jídlo pokuta. Tak by se dal označit nový trend, který se šíří německými restauracemi. Informuje o tom server The Local.

Ilustrační fotografie
reklama

Plýtvání jídlem se rozmáhá a řada německých restaurací se mu snaží zabránit svérázným způsobem. Konzumenti proto budou v některých stravovacích zařízeních nuceni platit pokuty za to, že nesní vše, co mají na talíři.

Nový způsob zavedl například podnik Yuoki v německém Stuttgartu. Místo, kde si mohou strávníci dát například japonské sushi, začalo své hosty pokutovat za nedojedené jídlo. Lidé v něme mohou během dvou hodin sníst prakticky neomezené množství jídla za jednu cenu, často si ale objednávají další jídlo, které už nesní. Nově budou za zbytky platit 1 euro.

Do trendu se zapojila i japonská restaurace Okinii v Düsseldorfu. Ta také nabízí neomezenou konzumaci pokrmů, za každý nedojezený talíř se studeným jídlem ale strávníci zaplatí 1 euro a 2 eura za talíř s teplým jídlem. 

Podobně se zachovala i čínsko-mongolská restaurace Himalaya. Ta konzumentům účtuje 2 eura za každých 100 gramů nedojezeného jídla. Server ale uvádí, že pokuty zákazníky neodradily. Některé z nich navíc jdou na dobročinné účely.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky