Muslimové požadují legalizaci mnohoženství v Evropě. Je to občanské právo, tvrdí

Itálie schválila před několika měsíci registrované partnerství pro osoby stejného pohlaví. Na to důrazně zareagovali tamní muslimové, kteří také chtějí změnu zákona. Požadují legalizaci mnohoženství.

Ilustrační fotografie
reklama

V reakci na nový zákon umožňující svazky párů stejného pohlaví zakladatel Unie islámských společenství a organizací (UCOII) Hamza Piccardo uvedl, že pokud jsou homosexuální vztahy, se kterými muslimové nesouhlasí, občanským právem, pak Italové musí také akceptovat polygamii.

Piccardo na Facebooku podle serveru Breitbart tvrdil, že polygamie je „občanským právem" a že Itálie by měla prospěch z velkého počtu muslimských narozených dětí.

„Pokud jde o občanská práva, pak je polygamie také občanským právem. Muslimové nesouhlasí s homosexuálním partnerstvím, a přesto mají přijmout systém, který to umožňuje. Neexistuje žádný důvod, proč by Itálie neměla přijímat polygamní sňatky osob, které s tím souhlasí," argumentoval.

Výzva k polygamii ze strany italské největší zastřešující muslimské skupiny vyvolala pobouření u celé řady tamních politiků. Debora Serracchianiová, místopředsedkyně vládnoucí Demokratické strany (PD), řekla: „Staletí boje za ženská práva nemohou být jednoduše odsunuta stranou. Polygamie nemá nic společného s občanskými právy."

„Toto je umírněný islám, s nímž chce italská vláda vést otevřený dialog," poznamenal poslanec protiimigrační strany Liga severu Paolo Grimoldi. „Jednoduchá úvaha o právní filozofii vyvolala tak groteskní pobouření, že je to dokonce vtipné," dodal k reakcím Piccardo, který návrh na uzákonění mnohoženství přednesl.

Zakladatel skupiny UCOII, která má kontakty na Muslimské bratrstvo, trvá na tom, že polygamie je občanským právem a otázkou „rovnosti občanů před zákonem". Dodal také, že Itálie potřebuje zahraniční pracovní sílu a že polygamie by zvýšila ekonomickou sílu národa.

„Nepodceňujte demografické působení mnohoženství. Vyvážilo by úbytek obyvatel a s tím související potřebu zahraniční pracovní síly," vysvětloval výhody. Nezaměstnanost mládeže v Itálii byla v loňském roce v průměru na 40 procent.

Témata: Muslimové

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky