Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Belgický kněz pomohl migrantovi, ten se mu "odvděčil" pobodáním

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Žadatel o azyl zaútočil v Belgii na 65letého kněze, který mu předtím poskytl pomoc. Vyšetřovatelé zatím trestný čin nespojují s teroristickou organizací Islámský stát.

Útok se odehrál v neděli odpoledne ve městě Lanaken v belgické provincii Limburg. Muž zaklepal u kněze Joseho Vanderleeho doma a představil se jako žadatel o azyl v Holandsku.

Faráře požádal o pomoc a možnost se osprchovat, což mu kněží dovolil a pustil ho do svého domu. Potom však migrant žádal peníze, které mu kněz odmítl dát.

Uprchlík proto vytáhl nůž, duchovního pobodal a utekl. Zraněnému knězi se povedlo přivolat pomoc, sanitka ho převezla do nemocnice v Genku. Musel se podrobit operaci, není ale v ohrožení života.

Podle posledních informací, které přinesla belgická média, nebydlel útočník v místním azylovém centru. Vyšetřovatelé, kteří se případem zabývají, pobodání nespojují s Islámským státem, hledají ale svědky.

Minulý týden zaútočili na kostel ve francouzském Saint-Étienne-du-Rouvray dva islamisté. Zavraždili 84letého kněze Jacqua Hamela a zranili dvě jeptišky. Policie útočníky zastřelila, šlo o příznivce ISIS.

Témata:  uprchlíci zbraně

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy