Další teroristický útok v Evropě? ISIS zveřejnil "seznam smrti"

Na internetu se objevila nová džihádistická hrozba, která je mnohem konkrétnější než všechny ostatní. Teroristé označili další cíl. A tentokrát míří opravdu vysoko.

Ilustrační fotografie
reklama

Radikálové Islámského státu zveřejnili na internetu fotografie míst, která mají být terčem následujících teroristických útoků. A nejvíce by se podle všeho měla obávat Velká Británie. Londýn je totiž na "seznamu smrti" první.

Hrozbu teroristé zveřejnili pomocí aplikace Telegram, informuje britský Daily Mail. Tentokrát budou podle všeho útočit hlavně na církve a významné památky. Na jednom z výhrůžných obrázků je totiž i Socha Svobody v plamenech s komentářem "Washington už brzy".

Výhružka se objevila krátce poté, co islamisté brutálně zavraždili francouzského kněze. Otřesný čin si navíc natočili na kameru. Jsou to právě hlavně video záznamy, které islamisté nejčastěji používají k zastrašování svých nepřátel.

Jak a kdy přesně k útoku dojde, zatím není jasné. Tajné služby ale berou hrozbu naprosto vážně. Donutit kněze pokleknout a pak mu podříznout hrdlo - to je opravdu odporný čin. Francouzský prezident Francois Hollande po útoku prohlásil, že země je ve válce s terorismem.

"Jak můžeme pozorovat, Daeš a jiné teroristické skupiny cílí na křesťany stejně jako na židy a jiné věřící skupiny na Západě. Ačkoli hrozba terorismu zůstává nezměněná, přednostně bychom měli naléhat na veřejnost, aby byla ostražitá," uvedl zástupce metropolitního komisaře Neil Basu.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky