Pozor na tento chorvatský zákaz. Můžete zaplatit vysokou pokutu

I když to mnozí často nechtějí pochopit, pokud jedete na dovolenou do zahraničí, musíte respektovat pravidla, která v dané zemi platí. A vězte, že i v oblíbeném Chorvatsku neskousnou všechno.

Chorvatsko, Split
reklama

Na Makarské riviéře můžete na restauracích často najít obrázky, které zakazují vstup v plavkách. Polonahé turisty neradi vidí také v kostelích. Větší konzervatismus nejspíš souvisí s větší nábožností, věřících je tu téměř 90 % obyvatel. "Na pláži je to v pořádku, jiné to ale je, když lidé chodí v plavkách po centru města nebo na úřady," vysvětluje jeden z místních kněžích.

Chorvatská pravidla zakazují plavky například v historických centrech měst. Na Makarské riviéře prozatím pokuty nedávají, na to, že porušujete pravidla, vás ale důrazně upozorní. Oproti tomu ve Splitu vás bikiny v centru města vyjdou asi na 1800 Kč, pokud zaplatíte na místě, když zaplatíte později, může se pokuta vyšplhat až na 3600 Kč. Foto ZDE

Chorvati nejsou přísní jen na turisty, ale také sami na sebe. "Pokud například přijde Chorvat do veřejné instituce nebo na soud v kalhotách, které nejsou pod kolena, pošlou ho pryč," dodal kněz.

Témata: Chorvatsko

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky