Tragické prázdniny: Na silnicích se umírá každý den

Za prvních devět dnů prázdnin zahynulo na silnicích už 24 lidí. Zatím nebyl ani jediný den, kdy by na českých silnicích nevyhasl nejméně jeden život...

Ilustrační fotografie
reklama

První dny letošních prázdnin jsou na českých silnicích nejtragičtější za posledních pět let. Jen za prvních devět červencových dnů na nich při nehodách zemřelo už 24 lidí, včetně tří dětí. Dvě děti i jejich matka podlehly zraněním při tragické nehodě na Brněnsku.

Tragický začátek prázdnin přitom odstartoval hned první červenec, kdy při nehodách vyhaslo šest životů. Policejním statistikám vévodí letošní první prázdninové dny i v počtu vážných zranění při nehodách.

I v počtu nehod při kterých hrál roli alkohol jsou zatím letošní prázdniny za poslední léta na špici statistik, opilí řidiči jich způsobili přes 140. Období dovolených je podle expertů v tomto směru rizikové. "Lidé se více sdružují a více pořádají večírky a proto dochází k tomu, že řidiči usedají za volant i pod vlivem alkoholu," řekl TV Nova dopravní expert Besipu Václav Kovář.

Tragédii, která před čtyřmi dny otřásla Razicemi na Teplicku, způsobil právě opilý řidič. Svým autem zabil osmiletého chlapce.

Témata: dopravní nehody | auta

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky