Kvůli uprchlíkům chtějí odstranit chodníky. Co se děje?

Uprchlická krize s sebou přináší i obavy Evropanů před uprchlíky, kteří by měli být ubytováni v jejich domovských městech a vesnicích. Jak nyní informuje server Irish Times, obyvatelé jedné vesnice v Nizozemí se rozhodli s uprchlíky bojovat po svém.

Přijímání uprchlíků do Evropy
reklama

„Odstraňte chodník“

Obyvatelé jedné ulice v  holandské vesnici Beuningen požádali své úřady o vskutku podivnou věc – chtějí, aby odstranily chodník, který kolem jejich domů vede. Důvodem je azylové centrum, které by mělo v jejich blízkosti být pro uprchlíky otevřeno na podzim.

Obyvatelé ulice Koningstraat v holandské vesnici Beuningen argumentují tím, že právě jejich ulice bude přímou spojnicí mezi azylovým centrem a obchody ve vesnici, takže kolem jejich domů budou neustále procházet uprchlíci.

Podle serveru by v místním centru, které by mělo ležet mezi vesnicemi Beuningen a Ewijk, mělo být ubytováno asi 300 lidí, zejména rodin, z nichž většina prchá z válkou zmítané Sýrie.

Úřady mají vlastní názor

Lidé v dopise úřadům vysvětlují, že byli varováni, že pokud budou po ulici kolem jejich domů chodit každý den uprchlíci, hodnota jejich majetku značně klesne. Tvrdí, že by jejich domy byly špatně prodatelné a jen za nižší cenu. Chtějí proto, aby úřady snížili daně z jejich majetku.

V dopise pak dále uvádí, že jediné řešení, které vidí, je odstranění chodníku před jejich domy, aby žadatelé o azyl používali jiné cesty. Tato ulice by se totiž pro chodce stala nebezpečnou, takže by uprchlíci raději šli jinudy.

Místní úřady ale jejich žádost odmítly s tím, že je chodník „součástí místní infrastruktury“ a nevidí důvod, proč by jej měli odstranit. Server podotýká, že v zemi již musely být zrušeny plány na výstavbu několika uprchlických center v městech a vesnicích, kde se proti nim zvednul silný odpor místních obyvatel. Ten zahrnoval protesty, ale i výhrůžky členům městské rady a jejich rodinám.

Témata: uprchlíci

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky