Babiš zesměšnil sám sebe. Bitvu s Chovancem na FB úplně projel

Na hlavu poražený zůstal Andrej Babiš v "epické" letní bitvě, kterou svedl na Facebooku i ve svých novinách MF Dnes. Pokusil se opět diskreditovat ministra vnitra Milana Chovance, ale úder se mu - řečeno boxerskou terminologií - vrátil přesně na solar plexus a vyrazil mu dech. Babiš se stáhl a odmlčel.

Andrej Babiš
reklama

Lidé na sociálních sítích se baví přestřelkou, kterou na Facebooku vyvolal ministr financí Andrej Babiš. Jeho noviny MF Dnes otiskly v pondělí fotografii z filmového festivalu v Karlových Varech, na které je policejní prezident Tomáš Tuhý. Společnost mu dělá Miloš Růžička, poradce ministra vnitra Chovance a zároveň spolumajitel PR agentury Bison & Rose.

Právě vazbu mezi Chovance a Růžičkou ministr Babiš napadá. V jeho očích je Miloš Růžička kontroverzní osobou a na jeho vztahu s Chovancem od vypuknutí policejní války nenechá Babiš nit suchou. Teď ale hodně přestřelil a úder se mu vrátil plnou silou.

Andrej Babiš se zřejmě na dovolené nudil, a tak si na svém profilu na FB opět rýpnul do Chovance a Tuhého. Zveřejnil výstřižek z MF Dnes, čtenáře vyzval ke komentářům a zároveň je uvedl patřičně do (svého) kontextu:

Andrej Babiš

Super fotka. Koukněte vpravo. Kdybyste ho neznali, rád představím. Tajemný pan Miloš Růžička z "Bizonů", jak se říká PR agentuře Bison & Rose, a ten druhý je pan policejní prezident Tomáš Tuhý. Odkud se znají? Že by z práce? A o čem si asi kluci povídají? Napište mi do komentářů, jsem teď na dovolené, takže si rád počtu.

Jenže Babiš se se zlou potázal. Včera večer mu stejnou cestou přes FB přišel nemilý dárek přímo od agentury Bison & Rose. Babišovi napsal další muž "od Bizonů", Vladimír Bystrov:

Vladimír Bystrov

Milý pane Babiši, kolega Růžička není na Facebooku, tak Vám mým prostřednictvím posílá nějaké fotky do alba, až zas budete vzpomínat. Byly pořízeny taky při práci. Otisknete nám je ve Vašich novinách stejně jako ty nahoře? Vaši fanoušci mohou hádat, o čem si asi povídáte, a napsat Vám to do diskuse, abyste si početl.

Fotky, které Bystrov nahrál jsou dostupné zde, zde nebo zde.

Lidé na sociálních sítích se teď baví tím, jak dostal prostořeký Babiš na frak. Příspěvek Vladimíra Bystrova "lajkovaly" přes tři stovky lidí.

A Babiš se od pod svým příspěvkem na chvíli odmlčel a pak odepsal:

Zdravím, pane Bystrov, to byla tehdy oficiální tiskovka, kterou jsem měl já jako podnikatel s PR agenturou, žádné utajené schůzky na párty ČEZu v Karlových Varech. To je snad normální, ne? Každý ví, že moje firma byla určitý čas vaším klientem. Tehdy jste byli obyčejná agentura a pan Růžička neřídil policii, vnitro, GIBS a půlku ČSSD. Už z toho, jakou měl neuvěřitelnou zelenou kravatu, je jasné, že to bylo velice dávno, je to snad víc než deset let. Sám se divím, jak moc jste se od standardního PR posunuli k politickému lobbingu a ovlivňování státní správy. Hezký den, AB

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky