Agent s právem zabíjet a rozbíjet. Jaké škody napáchal James Bond ve filmu Spectre?

Střelba, rány a výbuchy ve 24. bondovce vyvolaly u odborníků z Allianz profesní zvědavost. Místo hodnocení rizik z průběhu natáčení ale tentokrát zvolili jinou disciplínu. Rozhodli se spočítat, kolik by činil účet za poslední misi dlouholetého klienta Allianz Jamese Bonda. Výsledek? Téměř 17 miliard korun.

Ilustrační fotografie
reklama

Jako zaměstnanci jednoho z největších světových pojistitelů v zábavním průmyslu mají experti z Allianz k filmům blízko. Odhadnout ztráty, které by mise Spectre způsobila v reálném světě, ale nebylo vůbec snadné. Škod při poslední záchraně světa bylo zkrátka příliš mnoho. Podrobně se jim věnoval klientský časopis Allianz Deutschland „1890“.

Jen během prvních scén filmu v Mexico City padly podle kvalifikovaného odhadu k zemi domy v hodnotě 200 milionů korun. Škody na budovách v Římě by se vyšplhaly až na 1,4 milionu a společně se stodolou, která vzplála v Rakousku, by její majitel přišel téměř o 5,5 milionu korun. A co výbuch po boji s Hinxem? „Šlo o největší explozi v dějinách filmu,“ uvádí Michael Schoch z likvidace pojistných událostí německé Allianz. Hrubým odhadem by způsobila škodu ve výši 9,5 miliardy korun. 

Diváci si budou také pamatovat na rozhodující souboj s Franzem Oberhauserem, který se odehrával v Londýně a došlo při něm k poničení jednoho ze symbolů této metropole, mostu Westminster Bridge. Účet za tuto scénu by dosáhl výše 54 milionů korun. A zničení ústředí tajné služby MI6? Přičtěte dalších 6,7 miliard…

Allianz, která již přes 100 let pojišťuje hollywoodské filmy, se letos již potřetí stala oficiálním pojistitelem Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. 

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky