Krvavý ramadán je tu. Musíme deislamizovat Evropu, zní z Francie i Nizozemí

Vůdce a zakladatel nizozemské Strany pro svobodu Geert Wilders se pustil do francouzské vlády kvůli nedávnému útoku teroristy na policistu přímo v Paříži, při kterém zemřel strážce zákona i jeho partnerka. Kabinet podle něj selhal a nedokázal zabránit, aby k podobným činům docházelo.

Ilustrační fotografie
reklama

Někdejší europoslanec a člen nizozemského parlamentu Wilders, který čelí kvůli svým výrokům o imigrantech obvinění z diskriminace a podněcování násilí vůči menšině Maročanů žijící v Nizozemsku, se ostře pustil do muslimů pro server Breitbart.

Wilders třeba poukázal na fakt, že útočník, který zabil policistu a jeho družku, byl známý džihádista. „Už dříve byl odsouzen a po odpykání trestu byl propuštěn. Měl by být připraven o francouzské státní občanství a deportován," tvrdí Nizozemec s tím, že francouzská vláda selhala.

Toto období je navíc podle něj horší než jiné měsíce. „Ramadán je nejnebezpečnější období v roce. Měli bychom uznat, že islám je ten problém. Islám a svoboda jsou neslučitelné. Musíme deislamizovat naše západní společnosti," burcuje.

Vrah policisty Larossi Abballa (25) svůj čin vysílal doslova do celého světa prostřednictvím svého Facebooku, tvrdil, že zabíjí ve jménu cti ramadánu.

Wilders je také známým podporovatelem amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa. „Musíme zavřít naše hranice pro každého přistěhovalce z islámských zemí, každého žadatele o azyl a každého teroristu. Je čas pro nové a statečné lídry, kteří přijmou tuto politiku," tvrdí Wilders.

Podobnou rétoriku volí také francouzská Národní fronta v čele s Marine Le Penovou. Ta útok ihned odsoudila a dodala, že je čas začít s „neúprosným bojem proti islamismu". Dodala, že „vláda nechrání Francouze". Le Penová poté dodala, že socialistická vláda nedokázala „vést válku proti terorismu". „Nejlepší způsob, jak prohrát, je žádnou válku nevést, bez ohledu na okolnosti ...a francouzská vláda ji nevede," tvrdí Le Penová.

Témata: EU | islám

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky