Uprchlíci v Evropě mají strach. Dějí se tu divné věci, je to jako na Divokém západě

Uprchlické tábory po celé Evropě se potýkají s problémy. Podle britského serveru Express jsou děti žijící v táborech v Řecku vystaveni permanentnímu nebezpečí. Podle těch, kteří na podobných místech žijí, jsou útoky na ty nejmladší na denním pořádku.

Evropa zachraňuje uprchlíky
reklama

Server odkazuje na různá vyjádření migrantů, podle kterých jsou sexuální útoky na dětské uprchlíky doslova na „denním pořádku". Nebezpečno je prý především v různých stanových táborech, kde se nachází spousta chatrčí a přístřešků a temných zákoutí.

Část uprchlíků žijících v Řecku byla přesunuta z opuštěného mezinárodního letiště Ellinikon v Aténách do nových táborů po celé zemi. Část z nich se ale podle serveru odmítla přestěhovat, poukazují přitom právě na údajně rozšířené sexuální útoky na děti.

Migrant z Afghánistánu a otec pěti dětí doslova uvedl: „Je to jako na Divokém západě. Nevrátím se tam. Ani moje děti se tam nevrátí". Další migrantka a matka dodala: „Po půlnoci se tady dějí divné věci".

„Mnoho mladých mužů se opije a pak křičí, perou se a dělají ošklivé věci. Nikdo se jim neodváží postavit. Viděli jsme ve zdejších koupelnách znásilněné chlapce i dívky. Viděli jsme, jak byly rodiny okradeny o veškerý majetek, zatímco jim někdo vyhrožoval nožem," dodala uprchlice.

Policie podle serveru potvrdila, že se některými případy zabývá.

Témata: uprchlíci

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky