Batole zabila komoda z IKEA. Firma výrobek stahuje

Výrobky z řady Malm od švédské společnosti IKEA zabily v Americe již třetí dítě. Společnost proto tyto výrobky v Americe stahuje.

IKEA
reklama

Obětí se stal 22měsíční Ted McGee z Filadelfie. Jeho matka Janet McGeeová ho dala do postele zdřímnout. Když ho za 20 minut přišla zkontrolovat, chlapec v postýlce nebyl. Matka si myslela, že se jí jen syn schoval. Pak ho však našla ležet rozdrceného pod komodou.

Podle portálu Mirror se jednalo o komodu ze série Malm. Protože byl Ted již třetí obětí nábytku z této řady, rozhodla se švédská nábytkářská společnost IKEA v Americe tuto řadu stáhnout.

Zatím to vypadá, že za smrt dítěte může stejně jako v předchozích případech neukotvení nábytku do zdi. Proto americký mluvčí společnosti IKEA upozorňuje, že je nutné všechny velké skříně a komody upevnit ke zdi.

Nábytek z řady Malm, který je dostupný i v České republice, může za smrt i dalších dvou malých dětí. Podle portálu Mirror byl první obětí dvouletý chlapec z Pensylvánie, na kterého spadla skříň a narazila ho na postel. O 3 měsíce později rozdrtily 3 šuplíky z komody 23měsíční dítě.

Témata: ikea

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky