Sňatkový podvodník obral ženy o 300 tisíc

Už od loňského března se sedmačtyřicetiletý Michael Grus vyhýbá nástupu do vězení, kam ho soud poslal za neplacení alimentů. To ovšem není jeho jediný prohřešek - kromě toho je i zdatným sňatkovým podvodníkem.

Ilustrační fotografie
reklama

"Grus je podezřelý, že minimálně ze čtyř žen vylákal několik set tisíc korun. Seznamoval se s nimi přes internetové seznamky a pak si od nich bral pod různými záminkami peníze. Někdy to bylo na rekonstrukci koupelny nebo kuchyně, jindy zase potřeboval peníze k zaplacení zálohy na společný víkend či ke koupi bytu za výhodných podmínek," popisuje podvodníkovy fígle policejní mluvčí Jan Daněk.

Celkem tak měl ze svých obětí vylákat více než 300 tisíc korun. Obluzené ženy už se ovšem slíbených rekonstrukcí ani společných víkendů nedočkaly, protože Grus zmizel i s jejich penězi.

Policisté mají podezření, že čtyři podvedené ženy jsou jen špičkou pomyslného ledovce a že Grus svůj "byznys" sňatkového podvodníka provozuje nerušeně dál, možná i pod falešným jménem.

"Popis hledaného: výška 193 cm, váha 100 kg, hnědé oči a krátké prošedivělé vlasy. Rád chodí oblékaný ve značkovém oblečení a zakládá si na reprezentativním vzhledu. Zvláštním znamením je, že mu chybí čtyři zuby na horní čelisti," doplnil Daněk. V minulosti se Grus živil jako číšník.

Policisté tak žádají všechny, kteří vědí, kde se Grus pohybuje, nebo jím byli také podvedeni, aby neváhali a ozvali se na linku 158.

Témata: podvod | CZK

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky