Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nenechte se okrádat o své peníze

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Peníze jsou v současné době něčím, co k životu potřebuje každý z nás. I když je řada lidí, pro které nejsou tím hlavním, většina lidí v nich vidí prostředek ke spokojenému životu. Pokud peníze máte, je určitě dobré nenechat je zahálet, stejně jako není dobré se o ně nechávat okrádat. Ukážeme vám několik cest, jak můžete něčemu takovému nejenom zamezit, ale jak své finance ještě zhodnotíte.

Peníze je třeba investovat

Je sice lákavé mít peníze doma v trezoru, nebo na bankovním účtu. Jelikož jsme však nastínili to, že o ně můžete postupně přicházet, je třeba si tuto zdánlivou výhodu lehce rozvést. Nikdo z nás by neměl zapomínat na inflaci, která nás může ročně připravit i o jednotky procent z našich úspor. Proto je dobré proti tomuto bojovat. Jak? Vhodnými investicemi. Pokud nevíte, jakým směrem se vydat, vyzkoušejte binární opce. Ty jsou dobrou volbou i pro začátečníka, jelikož v rámci základních obchodů spekulujete jenom vývoj cen podkladového aktiva. Tedy to, zda cena půjde nahoru, nebo dolů. Pro nováčky v oblasti investic ideální volba. Ti zkušenější mohou využít i další investorské možnosti, kam se řadí:

Akcie Komodity Forex Neplaťte na daních více, než musíte

Není to jenom inflace, která vás bude o vaše peníze okrádat. Zapomínat byste neměli ani na náš stát, který v podstatě okrádá každého svého občana. Jak? V rámci svých daní, které jsou v mnoha ohledech skutečně velmi vysoké. I na ty můžete jednoduše vyzrát. Vyplatí se zvolit offshore společnost Cyprus. Máte tak jistotu toho, že se vysokému zdanění jednoduše vyhnete. Máme-li být konkrétní, tak právě Kypr má druhou nejnižší daň z příjmu v Evropě. Činí jenom 12,5 procenta. V porovnání s tuzemskem, a to se zdaněním klasických firem, ušetříte necelých 10 procent vašich peněz. A to už je dobrý důvod, proč touto cestou jít.

Okrádat vás můžou i poskytovatelé půjček – na úrocích

Potřebovali jste financovat váš byt nebo dům, potřebovali jste si koupit auto, nebo jste snad investovali do svého podnikání? To vše mohlo být spojeno s úvěrovým produktem. Ty jsou sice přirozenou součástí našich životů, ale na druhou stranu i je musíme vybírat obezřetně. A to hlavně z důvodu úrokových sazeb. I ty nás mohou připravit o peníze. V případě některých nebankovních společností mohou úroky dosahovat i desítek procent. Přitom u bank není problémem držet se v řádu nižších jednotek. Tím se dnes pyšní třeba také P2P půjčky.

Nejenom, že bychom měli každou novou půjčku dobře vybírat. Dnes není problém zvýhodnit i ty stávající. Jak na to? Pomůže refinancování půjčky, které může snížit úrokové sazby třeba i o desítky procent. Záleží na tom, jak vysoké jsou ty současné. Kromě této možnosti, která se týká pouze jednoho úvěru, můžeme využívat i takzvanou konsolidaci. Ta funguje na podobném principu, jenom nám umí spojit několik půjček do jedné. A může jít třeba o:

Kontokorenty Dluhy na kreditních kartách Klasické spotřebitelské půjčky U firmy hlídejte hlavně náklady

O peníze se můžete často připravovat i vy sami. Ideálním příkladem je segment podnikání. Mnoho podnikatelů přišlo na to, že své peníze vyhazovali za zbytečnosti. A to ať už se jednalo o nákladný provoz firmy, nebo neefektivní investice spojené třeba s vývojem, nebo reklamní kampaní. Pokud se něčemu takovému chcete vyhnout, je třeba, aby byla zpracována strategie podniku. Ta zohlední nejenom váš obor a vaši budoucí cestu, ale i možnosti, konkurenci, vaše cíle, nebo metody jednotlivých postupů. Výsledkem bude propracovaný plán jednotlivých postupů, kterými by se měla vaše firma vydat. Bude nejenom úspěšnou, ale bude také tou, která investuje správně, a jenom tolik, kolik je potřeba. Díky tomu zůstanou finance vám, jako majitelům.

Témata:  PR článek Komerční sdělení

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy