Zaměstnanci E.ON znovu uklidí Česko. O lokalitách poprvé rozhodne veřejnost

Energetická společnost E.ON již potřetí vyšle do terénu své zaměstnance, aby uklidili nejvíce znečištěná místa v Brně a Českých Budějovicích. Zapojí se tak do celorepublikové akce Ukliďme Česko. Vlastní úklidový den plánuje E.ON na 15. dubna za účasti zhruba 80 zaměstnanců společnosti. Lokality pro úklid vyberou vůbec poprvé přímo obyvatelé obou měst.

Brno
reklama

Úklidovou akci pod názvem „E.ON uklízí Česko“ uspořádala společnost E.ON již v loňském roce, kdy se jí podařilo naplnit největší odpadní kontejner v České republice. Letošní úklidový den je plánován na 15. dubna za účasti zhruba 80 dobrovolníků z řad zaměstnanců firmy. Úklid proběhne v Českých Budějovicích a v Brně pod záštitou celorepublikové akce Ukliďme Česko, která se uskuteční o den později. Tato akce získala v roce 2014 v rámci soutěže E.ON Energy Globe Award ČR ekologického oskara za nejlepší projekt.

Konkrétní místa pro úklid mohou letos poprvé určit sami obyvatelé Brna a Českých Budějovic. „Věříme, že se díky podnětům veřejnosti zaměříme na skutečně nejvíce znečištěná místa v obou městech. Lidé nám proto mohou dávat tipy na větší i menší černé skládky, nebo případně i větší územní celky zamořené odpadem,“ říká Robert Mifka, koordinátor projektu E.ON uklízí Česko. Tipy na vhodnou lokalitu doplněné o fotografii a krátký popis mohou lidé zasílat až do konce března na e-mail uklidmecesko@eon.cz. Vítězný tip pro každé město obdrží netradiční dárek, jenž bude vyroben přímo z recyklovaného odpadu.

Témata: E.ON | Brno | Úklid

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky