Evropa je kvůli uprchlické krizi v ohrožení, Merkelová se ale zachovala statečně, tvrdí americký politik

Na mnichovské bezpečnostní konferenci vystoupil mimo jiné americký ministr zahraničí John Kerry, který ocenil postoj německé kancléřky Angely Merkelové. Zároveň ale dodal že Evropa je v nebezpečí.

Angela Merkelová
reklama

Kerry pochválil přístup Merkelové, která podle něj projevila „velkou odvahu" tváří v tvář přílivu uprchlíků, kteří představují pro kontinent „existenční hrozbu".

Kancléřka podle se podle něj zachovala statečně, když „pomohla tolika lidem, kteří potřebují tak moc pomoci". Odvážně se prý zachovalo i evropské společenství, které přijímá utíkající před násilím a „odmítá netoleranci a rasismus" v rámci svých společenství.

Podle serveru The Local ale také varoval, že masový příliv uprchlíků a dalších migrantů může být předzvěstí „další existenciální hrozby" pro kontinent.

„Čelíme nejvážnější humanitární krizi v Evropě od druhé světové války," uvedl na konferenci, která se věnuje především syrskému konfliktu. „Spojené státy chápou, že povaha této existenční hrozby ovlivňuje politiku i strukturu života v Evropě," dodal.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky