Nebezpečné lampy zranily několik lidí. IKEA je stahuje z prodeje

IKEA stahuje z prodeje tři nebezpečné lampy, padají jim stínidla a několik zákazníků už zranily. Jde o stropní lampy Lock, Hyby a Rinna. Lidé mají světla odmontovat a vrátit do prodejny, peníze dostanou zpět.

IKEA
reklama

"IKEA obdržela zprávy od několika zákazníků, kterým se přihodilo, že u výše zmíněných lamp spadlo stínidlo. U některých případů bylo potřeba lékařské ošetření," uvedla švédská firma s nábytkem v tiskové zprávě.

Výrobky prochází bezpečnostními testy, i navzdory tomu jsou ale některé stropní lampy nebezpečné. IKEA se proto omluvila a vyzvala zákazníky, aby lampy Lock, Hyby nebo Rinna vrátili.

Foto ZDE.

"V zájmu ochrany našich zákazníků a abychom zabránili dalším případným nehodám, stahujeme tyto výrobky z prodeje a zákazníkům za vrácené výrobky vyplatíme plnou náhradu," ujistila IKEA.

Stropní lampy mohou zákazníci vrátit do jakékoliv prodejny, není potřeba předložit doklad o nákupu. " Pro více informací se mohou zákazníci obrátit na Kontaktní centrum IKEA na telefonu 234 567 890," stojí v tiskové zprávě.

Stropní světla Lock a Hyby se prodávají ve všech zemích, kde IKEA působí. První z nich je v prodeji už od roku 2002, druhé od roku 2012. Stropní lampa RINNA se prodává v 11 evropských zemích a v Číně od roku 2010.

Témata: ikea

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky