Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bezpečnostní rada státu ohrožuje naše životy. To je skandální, zuří Fiala

Petr Fiala /ODS/, předseda strany
Petr Fiala /ODS/, předseda strany
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Informace týdeníku Respekt o zaplacení výkupného za dvě české dívky unesené v Pákistánu znepokojily předsedu občanských demokratů Petra Fialu. Vítá sice, že jsou dívky doma, dodává ale, že Bezpečnostní rada státu je nedůvěryhodná a ohrožuje životy českých občanů.

Fiala je rád, že se zajaté Češky dostaly v pořádku domů. „Je výborné, a všichni nepochybně musíme přivítat, že se obě ženy mohly vrátit do České republiky. Skandální je však to, že uniklo na veřejnost, za jakých podmínek k jejich návratu došlo. Staré přísloví říká 'mlčeti zlato...', ale tím se bohužel v tomto ani v jiných případech lidé odpovědní za bezpečnost ČR neřídí," povzdechl si šéf ODS na sociálních sítích.

Poukazuje na fakt, že celou věc řešily vlády Jiřího Rusnoka a Bohuslava Sobotky, žespektive bezpečnostní rada státu v době jejich vládnutí. „Díky jejich rozhodnutí byla teroristům za propuštění českých dívek vyplacena jimi požadovaná částka. Lidské životy jsou zachráněny, což je dobře," myslí si Fiala. Přesto netají své znepokojení. „Problémem je, že díky úniku citlivých informací jsou do budoucna ohroženy tisíce českých občanů. Teroristé nyní mají informace o tom, že přestože se ministři české vlády zaštiťují tím, že s teroristy se nevyjednává, realita je zcela opačná. Bezpečnostní rada státu je v tuto chvíli nedůvěryhodná. Místo toho, aby chránila životy českých občanů, tak je ohrožuje. Premiér Sobotka musí rychle jednat, aby se něco podobného nemohlo opakovat. Je to jeho odpovědnost," dodal rázně Fiala.

Témata:  Petr Fiala (ODS)

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy