Zemanova slova o integraci muslimů vyvolala poprask v Belgii. Politik posílá do Česka vzkaz

Český prezident Miloš Zeman svými slovy o nemožnosti integrovat muslimy zaujal nejen řadu světových médií, ale i bývalého belgického premiéra a šéfa liberální frakce Evropského parlamentu Guye Verhofstadta. Ten Zemanova slova okomentoval na Facebooku.

Miloš Zeman
reklama

Zeman svými slovy, která pronesl v rozhovoru pro Blest.tv, v zahraničí velmi zaujal. Ne vždy však pozitivně. „„Zkušenost ze západoevropských zemí ukazuje, že integrace muslimské komunity prakticky není možná," uvedl Zeman.

Jeho slova do světa tlumočila celá řada médií, především těch britských. Zeman se tak dostal nejen na stránky bulvárních listů Daily Mail, The Sun a The Mirror, ale třeba i seriózního The Independent.
 

The President of the Czech Republic has claimed Muslim integration in Western Europe is “practically impossible”.He...

Zveřejnil(a) Guy Verhofstadt dne 18. leden 2016

Výrok zaujal také Verhofstadta. „Prezident České republiky tvrdí, že integrace muslimů v západní Evropě je prakticky nemožná. Ignoruje všechny muslimy, kteří jsou do naší společnosti úspěšně integrováni kteří jsou úspěšní. Máme muslimské hasiče, ředitele firem, projektanty, učitele, sociální pracovníky, policisty, úředníky, architekty, majitele restaurací, obchodníky, právníky a ano, i muslimy, jako je Hesham Ahmad Mohammad z Aleppa, který na Silvestra v Kolíně nad Rýnem zachránil ženy před útočníky," uvedl belgický politik na svém profilu.

„Zeman se plete, protože různé kulturní hodnoty nebo náboženská přesvědčení nám nezabrání ve sdílení stejných hodnot a budování jedné spolešnosti," dodal Verhofstadt.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky