Situace je velmi vážná, varuje Kraus. A přichází s jedním řešením

Moderátor a bavič Jan Kraus ve své pravidelné show komentoval události několika posledních dní. Tento týden ho zaujal, stejně jako velkou část umělců i společnosti, spor o kapelu Ortel, která se umístila na předních příčkách ankety Český slavík. A připomněl i rozhodnutí pražského magistrátu týkající se rozsvícení vánočního stromku v srdci Prahy.

Jan Kraus
reklama

„Nevím, jestli jste to zachytili jako já, ale po posledním Zlatým slavíkovi byla ohromná nakládačka, že tam vyhrála nějaká kapela, která xenofobní, fašistická, nacistická, rasistická. A mě zaujaly hlavně články o tom, že český show-byznys to přijal a pop music je to jedno a tak dále," připomněl moderátor kauzu, která už několik dní hýbe českou společností.

Kraus prý úplně nechápe, co by třeba lidé v sále při předávání ocenění měli dělat. „Jakože ti, co byli v tom divadle, že nic nedělali nebo že nesestřelili někoho, nebo hromadně neodešli. A já jsem si říkal, ale tak to o nás píšou, protože já jsem taky show-byznys, že jo, právě ti novináři, kteří nás zapomněli informovat právě o té kapele, protože jí ji třeba neznám. Myslím si, že je hodně lidí,co ji nezná," uvedl Kraus s tím, že o ní měli informovat a ukázat texty.

„Pak taky máme zákony, který to zakazují. Takže by to pak možná zajímalo policii Ale pak tu taky máme zákony na svobodu slova. Čili já bych poprosil novináře, aby nás nekádrovali. My nejsme horší než vy. Vy se zhoršujete jako noviny stejně jako my jako televize. Nepiště o Slavíkovi, že je k ničemu, kouká na to jeden a půl milionu lidí každej rok. To je dost. Řekl bych vám paroubkovsky: kdo z vás to má. Takže chovejme se k sobě uctivě," vyzval novináře bavič.

Lidé se prý kvůli zprávám neustále jen něčeho bojí. „Podívejte se, jak jsme dopadli v rámci těch zpráv, co dostáváme. Jsme všichni vyděšení, takže vánoční stromeček na Staroměstském náměstí se rozsvěcí v nečekanej moment, aby se u něj náhodou neshromáždili lidi, protože by hrozil nějakej útok. Jako není to legrace, protože situace v tomto je velmi vážná. A na druhou stranu, když si čtu že se rozsvěcí v náhodnejch okamžicích, tak si říkám, že by možná stálo za to, že by tam bejt nemusel," navrhl další variantu Kraus.

Témata: Kraus, Jan

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky