Cena benzínu klesla, nafta drží pozici

Prognózy se vyplnily, za Natural 95 nyní zaplatíte v průměru 29,59Kč/l.

Ilustrační fotografie
reklama

Dle informací společnosti CSS, která se cenám pohonných hmot věnuje, došlo opět k poklesu. Od poloviny letních měsíců dochází ke snižování cenové hladiny benzínu a nafty. Do konce letošního roku pravděpodobně dosáhnou hodnoty hranice 29 Kč/litr. Vývoj ZDE.

Ceny ropy se v poslední době pohybují kolem minima za posledních šest let. Na další zlevnění by se ale motoristé těšit neměli. Koruna oproti dolaru oslabuje. Další pokles cen se tedy nepředpokládá.

Přehled cen pohonných hmot ZDE.

Tankovat se i nadále nejméně vyplatí v hlavním městě, kde za natural řidiči nechají průměrně 30,38 Kč/litr. Naopak v Libereckém kraji je cena nejnižší a to 29,59 Kč/litr.

Ceny dieselu zůstávají přibližně stejné. Rozdíly se pohybují v rozsahu 1 haléře na litr. Nejdražší diesel je na stanicích v Jihomoravském kraji cca 29,71Kč/litr. Praha tentokrát zaujímá druhé místo, diesel je zde přibližně o jeden halíř levnější. Nejvíce ušetříte v oblasti okolo Teplic.

V sousedních zemích se vyplatí tankovat v Polsku - natural 29, 061/ litr, nafta 27,396/ litr. Nejdražší ceny jsou v Německu.

Témata: pohonné hmoty

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky