Úžasný a bezchybný Andrej, myslí to s námi dobře. Poslanec se pustil do Babiše

Poslanecká sněmovna bude opět jednat o vyšším zdanění hazardu a o přísnějších podmínkách pro jeho provozovatele. V pátek by vláda měla jednat o novele zvyšující sazby, následně se pak dojde i na úplně nový loterijní zákon. Andrej Babiš koaličním partnerům vzkázal, aby si hlídali své poslance. Toho se chytil jeden z poslanců opozice.

Andrej Babiš
reklama

„'Pohlídejte si své poslance,' vzkazuje Andrej Babiš svým koaličním partnerům Bohuslavu Sobotkovi a Pavlovi Bělobrádkovi. Budou se totiž schvalovat přísnější opatření proti hazardu - tomu hazardu, jehož lobby dávno zasekla drápky ve všech tradičních politických stranách. Prosíme vás všechny - občany a novináře - abyste pozorně sledovali, kteří poslanci přichází s 'pozměňovacími návrhy', my slibujeme, že budeme ve střehu a uděláme všechno proto, aby větší ochrana občanů, vyšší zdanění hazardu a celkově větší pořádek a spravedlnost byly nastoleny podle plánu," poslalo hnutí ANO prostřednictvím Facebooku vzkaz svým partnerům.

To zaujalo poslance Jana Farského z klubu TOP 09 a STAN. „Ta sněmovna, to je ale hrozné místo. Jen zdržuje úžasného bezchybného Andreje Babiše od rychlého dosahování výsledků. Skoro dva roky připravoval nový loterijní zákon, který sice sliboval mít hotový za půl roku, ale dovedení k jeho dokonalosti se mu holt protáhlo," ironicky zhodnotil práci ministra financí poslanec.

Pozastavil se i u toho, že Babišovi vadí různé připomínky. „A teď by mu ho poslanci ještě třeba i chtěli měnit a o pár měsíců třeba zdržet. Že jim není hanba! Jak si dovolují nesdílet bezvýhradně názory Andreje Babiše? Taková sněmovna jen překáží efektivnímu řízení státu. Kdyby nepřekážela, to by se vládlo! A kdyby vůbec nebyla, ještě by se ušetřilo," píše poslanec na sociálních sítích.

Poukazuje také na několik výtek, které k zákonu má nejen opozice, ale i odborníci. „A že zákon zavádí cenzuru internetu? No a co, pořádek musí být! A že nijak nebrání pádu patologických hráčů? Můžou si za to přeci sami! A že tak nějak oproti původním proklamacím moc negativní dopady hazardu neomezuje? Podstatné je přeci vybrat více daní!" pustil se do návrhu Farský.

A každý, kdo má námitky by podle něj měl zřejmě mlčet. „A poslanci - zkuste jen ceknout - kdo bude mít jiný názor, bude okamžitě označen za zlobovaného a uplaceného hazardními lobbisty. Už si snad konečně musíte zvyknout, že jediný, kdo má pravdu a myslí to se všemi kolem dobře, je Andrej," posměšně dodal poslanec.

Témata: Andrej Babiš

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky