Babiš přešel do protiútoku: Kalousek jako symbol korupce, tohle soud nedovolí

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek nabídl ministru financí Andreji Babišovi, že místo 10 milionů korun, o které se nedávno oba politici vsadili, mu může šéf hnutí ANO vyplatit pouze devět milionů a přilož svatební fotografii. S tím Babiš rázně nesouhlasí.

Andrej Babiš
reklama

Miroslav Kalousek uzavřel sázku s Andrejem Babišem před několika dny poté, co promluvil k novinářům. "Pokud tvrdí veřejně, že jsem byl ve smyslu trestního řádu vyšetřován ohledně sázení na internetu, tak ať to doloží a já mu zaplatím deset milionů korun," řekl Kalousek. "Já jsem ve smyslu trestního řádu nikdy vyšetřován nebyl, tím jsem si jist," dodal.

Následně vyzval Babiše, aby přijal sázku, že nikdy vyšetřován nebyl, nebo je pak takový zbabělec, že do toho své peníze nevloží. Ministr financí tak učinil. Kalousek ale tvrdí, že sázku vyhrál, a pověřil svého právního zástupce JUDr. PhDr. Oldřicha Choděru vymáháním čestného dluhu ve výši 10 mil. Kč, který údajně Babiš má vůči jeho osobě.

"Sázku jsem uzavřel proto, abych poukázal na neustálé lhaní a osočování 1. místopředsedy vlády a ministra financí, kterého se dopouští zdaleka ne jenom vůči mé osobě. Pevně doufám, že nebudu muset poukazovat také na to, že není ochoten dostát svým závazkům," uvedl Kalousek nedávno na facebooku.

Dnes ale připustil, že ve snaze nalézt oboustranně přijatelný kompromis pověřil svého právního zástupce, aby ministru financí Andreji Babišovi navrhl alternativu k uhrazení prohrané sázky ve výši 10 milionů.

"Onou alternativou je požadavek na uhrazení pouze 9 mil. Kč s tím, že Andrej Babiš mi předá svoji fotografii ze svatební oslavy Ivana Langera s vlastnoručním podpisem. Jsem totiž přesvědčen, že takovou fotografii bych vydražil za větší obnos než 1 mil. Kč a dobročinné organizace, které na Babišovu výplatu netrpělivě čekají, by tak dostaly víc," uvedl na sociální síti Kalousek.

Proti tomu se ale Babiš ostře ohradil. "Nechť žalobu podá. Pan Kalousek se jen potřebuje zviditelňovat. V životě se mu omlouvat nebudu. Není takový soud na světě, aby mě donutil omluvit se největšímu symbolu korupce a největšímu korupčníkovi po revoluci," reagoval na Kalouska.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky