Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalousek poslal na Babiše vymahače: Dluží mi 10 milionů, tvrdí

Miroslav Kalousek
Miroslav Kalousek
Foto: Mikuláš Křepelka, EuroZprávy.cz

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek dnes pověřil svého právního zástupce vymáháním čestného dluhu ve výši 10 milionů korun, který prý má vůči jeho osobě ministr financí Andrej Babiš. Kalousek to dnes uvedl v reakci na včerejší sázku týkající se toho, jestli byl někdy místopředseda TOP 09 vyšetřován kvůli sázení na internetu.

Miroslav Kalousek uzavřel sázku s Andrejem Babišem včera poté, co promluvil k novinářům. "Pokud tvrdí veřejně, že jsem byl ve smyslu trestního řádu vyšetřován ohledně sázení na internetu, tak ať to doloží a já mu zaplatím deset milionů korun," řekl Kalousek. "Já jsem ve smyslu trestního řádu nikdy vyšetřován nebyl, tím jsem si jist," dodal. 

Následně vyzval Babiše, aby přijal sázku, že nikdy vyšetřován nebyl, nebo je pak takový zbabělec, že do toho své peníze nevloží. Babiš sázku podle Českého rozhlasu skutečně přijal s tím, že ji vyhrál. Argumentoval totiž článkem z října 2011, kde se psalo, že protikorupční policie Kalouska vyšetřuje kvůli podezření, že přijal několik milionů korun za to, že povolil internetové sázení. 

"Miroslav Kalousek sází 10 milionů korun ze svého platu poslance (základ je tuším 57600 hrubého). Až to přinese v igelitce, věnuji je matkám samoživitelkám," uvedl včera k dohodě s Kalouskem na facebooku Babiš.

Kalousek ale dnes ráno podle svých začal miliony po Babišovi vymáhat. "Pověřil jsem dnes svého právního zástupce JUDr. PhDr. Oldřicha Choděru vymáháním čestného dluhu ve výši 10 mil. Kč, který má vůči mé osobě ministr financí Andrej Babiš," upozornil na facebooku.

"Dluh vznikl na základě sázky, kterou jsme spolu veřejně uzavřeli. Předmětem sázky bylo nepravdivé tvrzení Andreje Babiše, že jsem byl vyšetřován policií. Vyšetřování je fáze trestního řízení, která začíná sdělením obvinění. Nikdy v životě mi nebylo sděleno obvinění z trestného činu, a proto jsem také nikdy nemohl být vyšetřován," dodal Kalousek

"Sázku jsem uzavřel proto, abych poukázal na neustálé lhaní a osočování 1. místopředsedy vlády a ministra financí, kterého se dopouští zdaleka ne jenom vůči mé osobě. Pevně doufám, že nebudu muset poukazovat také na to, že není ochoten dostát svým závazkům," uvedl Kalousek.

Témata:  Miroslav Kalousek Andrej Babiš

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy