Je mi hanba, že sedím v koalici s Babišem. Internet vře kvůli nedělní diskuzi

Jen málokdy se stane, že by jeden diskusní pořad upjal tolik novinářů a politiků. V neděli se to podařilo pořadu Otázky Václava Moravce, kde se po delší době sešli dva velcí oponenti bývalý ministr financí Miroslav Kalousek a současný šéf státní kasy Andrej Babiš. Veselo bylo nejen ve studiu, ale i na sociálních sítích, kde se o výstupu obou politiků hojně debatovalo.

Bývalý ministr financí Miroslav Kalousek a současný ministr financí Andrej Babiš
reklama

Debata mezi Kalouskem a Babišem byla plná osočování o to, kdo více krade a kdo je větší lhář. Místy musel poměrně ostře zasahovat moderátor Moravec, aby diskusi usměrnil. „Jednu věc se nenaučím: nereagovat a nevytočit se, když se účelově a naschvál lže. I když jsem to trénoval," přiznal po skončení pořadu na svém profilu Babiš.
 
„Pan Babiš nesahá Kalouskovi v diskusi po kotníky. Babiš totiž nemá sebekázeň," zastal se svého stranického kolegy na Facebooku europoslanec TOP 09 Jaromír Štětina.

I podle europoslance ODS Jana Zahradila byl Kalousek v debatě vítězem, přesto pro něj slova chvály nenašel. „Jo, Kalousek sice válcuje Babiše v TV. Ale já si u toho vybavuju všechny ty podrazy, co na nás ve vládě dělal. Jak shazoval Nečase, kdy to šlo. Politickou cenu, kterou jsme zaplatili za jeho DPH a TOPkařské církevní restituce, kdy jsme byli za užitečné idioty. A to, jak před 3 dny TOPka podržela vládu v jejím zbabělém postoji ohledně kvót a postavení ČR v EU. A hned jsou sympatie pryč," ostře se do místopředsedy TOP 09 pustil Zahradil.

Podobně to viděl i další člen ODS. „Panoptikální Otázky Václava Moravce! Běda lidem, kteří dopustí, že ministrem financí jejich země je něco takového jako Babiš. Běda lidem, kteří dopustí, že něco takového jako Kalousek je prakticky lídrem opozice. Běda lidem, kteří dopustí, že něco takového jako Moravec je klíčovou, protežovanou tváří veřejnoprávní televize," kritizoval oba politiky, ale i moderátora Moravce dlouholetý člen občanských demokratů Petr Štěpánek.

„Vašek Moravec to nějak nezvládá..." komentoval průběh pořadu na sociálních sítích poslanec ČSSD Jan Chvojka. Kritikou nešetřil ani po skončení celé „show". „Musím přiznat že je mi někdy hanba za to ze sedím v jedné koalici s Babišem. To co předvádí u Moravce je neuvěřitelné... hysterický a nekompetentní," rýpnul si poslanec.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky