Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chcete bydlet nebo si půjčit peníze?

Chcete bydlet nebo si půjčit peníze?

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Mít vlastní bydlení je dnes alfou a omegou života. Každý si ale samozřejmě nemůže dovolit si toto vlastní bydlení sám financovat. Ve skutečnosti si málokdo dokáže zaplatit vlastní bydlení najednou a jako celek už v okamžiku jeho pořízení. Většina lidí si musí na bydlení půjčit. Proto přicházejí na řadu hypotéky a jejich financování. Jak se na současném trhu hypoték vyznat, když se banky, ale i nebankovní společnosti předhánějí v nabídkách?

Úroková míra je nejdůležitějším parametremNabízí se srovnání hypoték, které vám pomůže vytvořit si ucelený přehled v tom, co na našem trhu najdete a jaké možnosti se pro vás nabízejí. Porovnání vám pomůže zorientovat se a zjistit, které nabídky budou nejvýhodnější právě pro vaše účely. Roli v tomto případě hraje celá řada faktorů. Patří mezi ně samozřejmě výše hypotéky, kterou si chcete a potřebujete vzít. Dalším kritériem je samozřejmě výše úroků. V současnosti stále platí, že úrokové míry jsou nízké, takže je výhodné si hypotéku vzít. Podstatná pro vás samozřejmě i doba splatnosti, která se může pohybovat například od jednoho roku nebo pěti let až do 30 nebo třeba i 40 let.

Protože hypotéka znamená finanční zátěž na velmi dlouhou dobu, je třeba pečlivě zvažovat, aby se předešlo budoucím problémům. Mít přehled o trhu v oblasti hypoték bude pro vás plusem při vyjednávání s bankovními i nebankovními domy. Musíte také vyjednávat nezávazně, abyste se neobjevili v mezibankovních registrech, kde se uvádí i žádosti. Nejdůležitějším parametrem při výběru je samozřejmě výše úrokové míry. I jedno procento znamená obrovský rozdíl v míře zátěže vašeho rozpočtu. Také jsou podstatné i různé další doplňkové služby, například možnost předčasného splacení bez sankcí.

Na sjednání půjčky stačí obyčejná SMS zprávaBydlení je ale jenom jednou z otázek života. Občas prostě potřebujete půjčit i na jiné věci, než je dlouhodobé financování bydlení. Objeví se nepředvídaný výdaj, zpozdí se mzda od zaměstnavatele nebo třeba podnikatelům od dodavatelů. Tím pádem dochází k finančnímu skluzu, dostáváte se do potíží, které ovšem nemusí být způsobeny vaší vlastní vinou. V takovém případě se potřebujete porozhlédnout po tom, jak sehnat peníze, a to operativně a rychle. Budou se vám tedy hodit SMS půjčky, díky kterým získáte finanční prostředky velice snadno a rychle. Postup je jednoduchý. Vyplníte online formulář na webu a odešlete ho. Vyberete si v něm zároveň také výši půjčky (u krátkodobých úvěrů se většinou pohybuje od několika stovek do několika tisíc) a dobu splatnosti (většinou je do 30 dnů, ale dá se prodloužit). Operativně dostanete odpověď, zda vám byla půjčka v dané výši přidělena nebo nikoli.

Obvykle se není čeho bát, protože schvalovatelnost u těchto půjček je skutečně vysoká. Poté se dořeší všechny podrobnosti s operátorem společnosti a odešlou vám peníze na váš účet. Tento proces je velmi rychlý. Velkou výhodou je i to, že pokud budete u té samé nebankovní společnosti žádat o úvěr opakovaně, tedy podruhé nebo potřetí, proces bude o něco jednodušší. Mají totiž už uložena vaše data a informace o vaší platební morálce. Potom stačí požádat jenom pomocí SMS zprávy a tím se uzavírání úvěru ještě více zrychlí.

Pomoc, když je do výplaty dalekoPodobné úvěry se hodí v době, kdy máte problémy s penězi. Například jde o půjčky před výplatou, které vám přinesou finanční pomoc v době, kdy na svůj příjem teprve čekáte.

Krátkodobě tak vyřeší vaše potíže. Můžete si například sjednat půjčku i na pouhých několik dní, nebo třeba týden, pokud jste si jisti, že do daného termínu obdržíte své peníze. Platíte pak úroku jenom za dobu, a kterou jste si skutečně půjčili.

Témata:  bydlení Komerční sdělení

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:22

30. dubna 2024 10:43

MMF aktualizoval výhled. Německo bude těsně nad nulou. Rusko naopak poroste. Sankce evidentně selhaly

KOMENTÁŘ Vladimíra Pikory: Mezinárodní měnový fond (MMF) v dubnu aktualizoval svoji prognózu a řekl nám, jaký očekává vývoj hlavních ekonomik světa. Nabídl obrázek, který ovšem není pěkný. Data ukazují, že Evropa se stává skanzenem. Budeme mít další slabý rok, kdy se budeme pohybovat těsně nad nulou, zatímco jiným se bude dařit lépe. Nůžky mezi námi a Ruskem se podle dat přivřou. Tak to ale přece být nemělo.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy