Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poslanci si přidali platy, jídlo a pivo ale zlevnili

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Zákonodárci si oproti loňskému roku zvedli platy o několik tisíc korun. Bulvární deník Blesk ale zjistil, že navzdory tomu ve sněmovní jídelně zlevnilo jídlo i pivo.

Reportér deníku zaplatil za celý oběd 61 korun. 45 korun utratil za hlavní jídlo, 8 korun za polévku a 7 korun za nápoj. V nabídce ale byla například i rakvička za 6 korun a panák fernetu za 18 korun. 

Blesk ale upozorňuje, že ještě před rokem tu polévka stála 10 korun a pivo se jim také zdálo drahé zlevnilo z 15 na 12 korun. Přitom podle statistik přitom potraviny za rok zdražily o více než procento a podle Českého statistického mají vyšší ceny než před rokem například i vejce, mléko, máslo nebo rýže.

"Je to nesmysl. Ten jídelní lístek je na každý den jiný. Zastavte se v pondělí a přesvědčíte se," okomentoval snížení cen šéf tiskového odboru Poslanecké sněmovny Roman Žamboch. 

Ceny v jídelně prý dotované nejsou a náklady na provoz Sněmovna čerpá ze státní kasy, Blesk se ale ujistili, že za takové ceny jako mají poslanci nedokáže stejná jídla uvařit ani ten nejúspornější bufet v Praze.

Témata:  poslanecká sněmovna

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy