Samková odhalila, proč TOP 09 ve volbách propadla. Češi prý nejsou dementi

Známá pražská advokátka a bývalá poslankyně federálního parlamentu Klára Samková zhodnotila výsledky druhého kola senátních voleb, které pro TOP 09 nedopadly dobře. Strana totiž neproměnila neproměnila ani jednu ze čtyř šancí, které do druhého kola měla.

Klára Samková
reklama

Vedení TOP 09 bude podle informací strany analyzovat volební výsledek nejen v senátních, ale i v komunálních volbách. Jak sami členové přiznávají, volby ukázaly, že TOP 09 je nyní ve velmi obtížné situaci, kdy musí přesvědčit voliče, že její ideová východiska jsou ku prospěchu jejich i České republiky.

„Sluší se poděkovat všem, kteří šli dneska k volbám. Účast ale poznamenala výsledek voleb. Naši kandidáti byli obdivuhodní, odvedli dobrou práci, chtěl bych jim také ze srdce poděkovat. Někde jim vítězství uniklo opravdu o chlup," řekl předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

„Jsou časy, kdy se vyhrává a časy, kdy se prohrává. S tím se v demokracii musí počítat. Uděláme důkladnou analýzu toho, co vedlo k této porážce. Slibuji, že ihned po volbách se dáme do práce, abychom do příštích voleb šli v lepší formě," dodal Karel Schwarzenberg.

„Dovolte, abych poděkoval čtyřem osobnostem, které se probojovali do druhého kola, za jejich úsilí. Udělali vše, co mohli, ale výsledek ukazuje na to, že se nám nepodařilo přesvědčit naše voliče, aby přišli k volbám," řekl první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

„Je to neúspěch, o jehož příčinách musíme přemýšlet. Chce to odstup, abychom mohli udělat reflexi a analyzovat chyby, kterých jsme se dopustili. Neúspěch je však něco, co když vás nezabije, tak vás to posílí," dodal Miroslav Kalousek.

Podle Samkové je ale vcelku jasné, proč TOP 09 u voleb neuspěla. "Kníže řekl, že prohru budou analyzovat. Zajímalo by mě, co chce analyzovat a co si jako myslel že se stane, když 4 dny před volbami vyhodil z partaje pražského primátora, tedy jedinou postavu v současnosti v reálné exekutivě," podotkla na sociální síti advokátka.

"I když český volič je pozoruhodná postava, takovej dement, aby volil stranu, která se mu rozpadá před očima, fakt není," udeřila Samková.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky