Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dobrovolnictví bez daně, slibuje Gajdůšková

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Stát by měl ulehčit dobrovolníkům. S touto vizí přišla místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková /ČSSD/. Podle ní je nesmyslné, aby benefity pro dobrovolníky podléhaly zdanění. Píše o tom server Novinky.cz.

V současné době podléhají nejrůznější benefity pro dobrovolníky zdanění. Vztahuje se na ně daň z příjmu. To chce ale Gajdůšková zastavit. "Je to nesmyslné, absurdní," řekla podle Novinky.cz. Dobrovolníci za svou práci často dostávají například náhrady za stravu. Momentálně tak kvůli tomu připravila novelu, kterou předložila v horní komoře.

V souvislosti s tím by ráda získala přesný počet lidí, kteří v Česku pracují na bázi dobrovolnictví. Kvůli tomu chce úzce spolupracovat s Českým statistickým úřadem. Pomocí těchto dat chce zjistit, jaký je reálný podíl dobrovolníků na českém HDP.

Alena Gajdůšková se v letošním roce snaží obhájit mandát senátorky. Kandiduje ve volebním obvodě č. 78 - Zlín.

Témata:  CZK daně

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

Kdo investuje v Česku do kryptoměn?

Podle výzkumu globální platformy pro sběr dat statista.com uvedlo v roce 2022 vlastnictví některé digitální měny 13 % Čechů. V roce 2021, kdy nejznámější kryptoměna bitcoin dosahovala jedněch ze svých nejvýznamnějších maxim, činil podíl kryptoměnových investorů dokonce 15 %. Data také ukazují, že majitelé kryptoměn v Česku se zajímají o technologie a mají zájem na řešení inflace nebo nedostupného bydlení.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy