Žaloba na Nagyovou je hotová. Co bude následovat?

Žaloba na bývalou spolupracovnici a manželku expremiéra Petra Nečase Janu Nagyovou a trojici vysokých důstojníků vojenské rozvědky Jana Pohůnka, Milana Kovandu a Ondreje Páleníka, je hotová. Serveru Aktuálně.cz to oznámil olomoucký vrchní státní zástupce Ivo Ištvan.

reklama

"Žaloba už je vyhotovena, čekáme jen na vyjmutí předmětné trestní věci ze společného řízení," řekl Ištvan serveru. Celý případ tak bude předán soudu nejpozději během několika dnů.

V následném líčení se bude projednávat případ zneužití vojenské rozvědky. Podle olomouckých žalobců nechali příslušníci Vojenského zpravodajství Páleník, Kovanda a Pohůnek na přání Jany Nagyové sledovat bývalou manželku premiéra Petra Nečase a dvojici pracovníků Úřadu vlády.

Podle informací serveru však dodnes není jisté, kam státní zástupci žalobu podají. Žalobce Pavel Komár před časem sdělil, že případ bude řešit místně příslušný soud a možností je tedy hned několik. O kauzu se může zajímat obvodní soud v prvním, čtvrtém nebo šestém pražském obvodě.

V této větvi složitého případu se bude projednávat zneužití Vojenského zpravodajství, jehož základním úkolem je podle zákona č. 153/1994 Sb., o zpravodajských službách České republiky, ve znění pozdějších předpisů, získávat, shromažďovat a vyhodnocovat informace, které jsou klíčové pro zajištění obrany České republiky. Úkoly Vojenskému zpravodajství ukládá vláda České republiky a s jejím vědomím prezident České republiky.

Témata: soudy | Nagyová, Jana

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky