Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dlouho to netrvalo. Babiš se ohání imunitou, tvrdí server

Andrej Babiš
Andrej Babiš
Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Hnutí Andreje Babiše před volbami slibovalo, že nebude jako současní politici. Velmi rychle si ale na manýry politiků zvykají. Například sám Andrej Babiš se nyní začal podle serveru Echo24 ohánět poslaneckou imunitou.

Babiš, respektive jeho výroky z konce března, jsou momentálně prověřovány Českou národní bankou. Správce kasy totiž před několika týdny svými výroky o výplatě 100 procent dividend ovlivnil akcie ČEZu. Jako ministr financí je totiž zároveň správcem majoritního podílu.

To by zas takový problém nebyl, kdyby se tak nestalo v rozhovoru s novinářkou, který následně redakce Hospodářských novin přes víkend držela pod pokličkou. Kdyby se prokázalo, že informaci někdo zneužil k nákupu akcií, které za pár dní vzrostly o několik procent, byl by to těžký zločin, upozorňuje server.

Předseda hnutí ANO se nyní v dopisu podle serveru ohání tím, že slova o dividendách pronesl na půdě sněmovny. A jak známo z kauzy Nagygate, takové rozhovory, i kdyby byly protizákonné, jsou pod poslaneckou imunitou.

Bez zajímavosti není ani to, že novinářka Zuzana Kubátová, které rozhovor poskytl, již nepracuje v Hospodářských novinách miliardáře Bakaly, nýbrž u Babiše v MF Dnes. Článek o Babišových slovech byl poslední, který vyšel na serveru ihned.cz. Spojitost zde ale hledat nelze. Vydavatelství MAFRA o získání Kubátové informovalo již v únoru.

Témata:  Andrej Babiš

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy