Politici se vyjádřili ke smrti Ivety Bartošové. Podívejte se, kdo to schytal od Johna

Sebevražda Ivety Bartošové dnes otřásla celou republikou a kromě známých osobností z řad herců a zpěváků tuto smutnou událost okomentovali také někteří čeští politici. Ti za jednu z hlavních příčin tragické smrti zpěvačky považují zejména bulvární média.

reklama

"Kdo je odpovědný za smrt Ivety: Macura, Rychtář nebo média? Pánové mohou bezesporu za mnohé, ale bez mediální štvanice sledující každý krok soukromí - popularizace Džambulky - to muselo bolet Ivetu stejně, jako každého, kdo zažil útoky médii," napsal krátce po tragické události na svém profilu na sociální síti kandidát do Evropského parlamentu Radek John.

Za pravdu mu dal i jeho někdejší stranický kolega Vít Bárta. "Neříkám že její okolí je bez viny, ale z vlastní zkušenosti vím jak média dokáží vyvolat tlak, před kterým se o proti rodině neskováte," okomentoval Bárta slova Radka Johna.

Smutná událost neušla ani ministru zemědělství Marianu Jurečkovi. "Jako zpěvačku jsem ji měl moc rád, už jen pro její krásné Tři oříšky pro Popelku. Je mne to moc líto, bohužel mediální děni okolo její osoby v posledních letech ji z jejích problemů vůbec nepomohlo, ba naopak. Díky za krásné písničky, které jsem už jako dítě rád poslouchal," dodal ke zpěvaččině smrti.

Slova smutku veřejně projevil také moderátor a někdejší lídr kandidátky strany TOP 09 Roman Šmucler. "Říkal jsem to na tomto Facebooku a ve styku s médii - Iveta potřebuje odbornou péči a ne, aby na ní vydělávali nejrůznějši typy a týpci. Zašlo to moc daleko, ale je to odraz doby a snad se z toho všichni aspoň trochu poučí. Zneužít nemocného člověka , který není schopen se bránit, aby byl zdrojem vydělávání peněz je smutné. Podobná "legrace" byla s nemocí Muka, ve světě s M. Jacksonem," tvrdí Šmucler.

My ji skutečně zabijeme, tvrdil Novotný

Ke zpěvačce Ivetě Bartošové nebyl přiznivý osud ani některá bulvární média. Během posledních let se více než o jejím zpěvu psalo o zrušených vystoupeních nebo o sporech mezi jejími partnery.

"Problém je, že informace o Bartošové jsou tak hodně žádané, že to jinak nejde. Poptávka po ní je neskutečná, články o ní si otvírají i lidé, kteří bulvár nečtou. Pak jdou hranice stranou a budeme na ní parazitovat až do konce a ještě půl roku po něm. Je to tvrdé a morálně špatné, ale tak to je," prohlásil zhruba před rokem v rozhovoru pro deník sme.sk bulvární novinář Pavel Novotný.

"Samozřejmě, my ji skutečně zabijeme. Ona se však zabíjí i sama, ale o tom se nebavme. Faktem je, že na ní dlouhá léta parazitujeme, lidsky ji už i lituji. Uvědomuji si, že když ji vyfotí pomočenou, je to nedůstojné, a že skutečně přispíváme k jejímu blížícímu se konci. Na druhé straně ona nám svým způsobem života neuvěřitelně nahrává. Každá země má svoji Bartošovou, ale takovýto rozměr to asi nemá nikde," dodal Novotný.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky