Sobotka dal místo muži, který posvětil prodej OKD. Prý jde o náhodu

Premiér Bohuslav Sobotka dosadil na post náměstka na ministerstvo dopravy Kamila Rudoleckého, který jako úředník antimonopolního úřadu před lety posvětil Sobotkův prodej OKD. Podle informací MF Dnes oba tvrdí, že jde o náhodu.

Bohuslav Sobotka
reklama

Podle listu Sobotka přiznal, že to byl právě on, kdo dosadil post náměstka Kamila Rudoleckého, který v roce 2004 posvětil tehdejšímu ministru financí Sobotkovi nevýhodnou privatizaci OKD. Poskytl mu tak alibi a ochránil jej před případným vyšetřováním.

Sobotka na svou obhajobu nejprve tvrdil, že o roli Rudoleckého ve věci OKD neměl ponětí. Podobně se vyjádřil i Rudolecký.

Oba muži však podle informací deníku vzápětí přišli se zajímavou historkou, která popisuje nástup Rudoleckého na nynější post náměstka.

"Zaslal jsem životopis paní Běle Hejné, o které jsem věděl, že měla na starosti personální rezervy ČSSD," sdělil novinám Rudolecký.

Hejná pracovala jako někdejší šéfka Sobotkova sekretariátu a nedávno s ním přešla na Úřad vlády do funkce ředitelky kabinetu premiéra.

Sám premiér tvrdí, že na tento post plánoval dosadit Pavla Švagra, exmanažera drah. "K­ tomu se ale ANO stavělo odmítavě s tím, že preferují nestranického odborníka," popsal Sobotka situaci MF Dnes. Následně při přebírání životopisů narazil na Rudoleckého, kterého vzápětí vybral.

Témata: Sobotka, Bohuslav | OKD

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky