Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lidstvo na pokraji kolapsu: Gajdůšková nabízí řešení

Lidstvo na pokraji kolapsu: Gajdůšková nabízí řešení

Foto: Pixmac

Závěry americké vesmírné agentury NASA přinášejí velmi nelichotivé vyhlídky. Lidská civilizace je na pokraji kolapsu. Této informace se chopila místopředsedkyně ČSSD Alena Gajdůšková a volá po zavedení skandinávského modelu.

Moderní lidská civilizace se po obrovském vzestupu dostala do fáze, kdy se podle historických zkušeností dá očekávat její pád. Zkoumáním klimatu, vody, zemědělství populace a energií NASA zjistila, že bez zásadní změny se začne blížit konec civilizace, jak jí nyní známe.

Této zprávy si všimla Alena Gajdůšková a vyzývá k zavedení skandinávského modelu. "Cesta k přežití je skandinávský, v podstatě sociálně demokratický model, tj. spravedlivější rozdělení zdrojů," napsala na Facebooku.

Pro začátek požaduje, aby byla v Česku zavedena strukturální daň pro banky a limit ceny aut, kterou si podnikatel může odepsat z daní. "To je zavést to, čemu se pan Babiš tak brání," stěžuje si na ministra financí.

Témata:  lidé Země

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 10:42

Studená sprcha, americká ekonomika za první čtvrtletí letošního roku vzrostla jen o 1,6 %

KOMENTÁŘ Tomáše Volfa: Nižší tempo ekonomického růstu v překladu znamená, že Fed může začít snižovat sazby dříve, než se dosud čekalo. Možnost nižších sazeb v dřívějším termínu bude znamenat ztráty pro americkou měnu, která po zveřejnění osciluje kolem 23,50 USDCZK, a 1,0705 EURUSD.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy