Šmucler o miliardě pro OKD a konci investice Amazonu

Premiér Sobotka chce dát společnosti OKD 1,1 miliardy, aby oddálila zavření dolu Paskov. Stát přitom dnes přišel o investici zásilkového gigantu Amazon. Upozornil na to na sociální síti moderátor Roman Šmucler.

660
reklama

Sobotka navrhuje vládě, aby dala 1,1 miliardy korun těžařské společnosti, aby provozovala ztrátový důl až do roku 2016. Tedy o dva roky déle. Tím chce zabránit rychlé ztrátě přibližně 1 800 pracovních míst.

Zároveň ale dnes nerozhodnost brněnských radních způsobila, že Amazon končí s čekáním a nepostaví v Brně svůj obří sklad.

Na zajímavou souvislost upozornil Šmucler na sociální síti. Sklad totiž měl zaměstnat až 1 500 lidí. "Včera chtěli dát 1.1 miliardy OKD, že budou horníci zaměstnaní jeden rok. Takhle by to bylo zadarmo a ještě s investicemi. Pravda, horníci by se museli postupně přestěhovat za prací, ale oni asi budou nějací nezaměstnaní i na jižní Moravě," míní.

Moderátor si uvědomuje, že kvůli investici obří firmy by v Česku skončilo mnoho českých firem, především eshopů. To se ale podle něj stane i v případě, že bude sklad postaven na Slovensku či v Rakousku. A tam myšlenky investora nyní směřují.

Témata: OKD | Amazon

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky