Redaktor ČT politikovi: Až vás zase zmlátí, natočíme to

Vzhledem k údajnému neprofesionálnímu chování České televize a údajném záměrnému bojkotu ustavující konference, podává strana Republika podnět Radě pro rozhlasové a televizní vysílání, aby chování České televize prošetřila. To strana oznámila v tiskovém prohlášení serveru MoneyMAG.cz.

660
reklama

"Strana Republika podává stížnost na Českou televizi k rukám Rady pro rozhlasové a televizní vysílání kvůli záměrnému bojkotu ustavující konference strany a arogantnímu, urážlivému a neprofesionálnímu chování pracovníků ČT. Jsme přesvědčeni o tom, že podle zákona o rozhlasovém a televizním vysílání měla v sobotu veřejnoprávní televize informovat veřejnost o ustavující konferenci nové celorepublikové strany Republika, která se chystá jít do voleb do Evropského parlamentu. Máme důkazy o tom, že pracovníci ČT měli v dostatečném předstihu a na několika místech velmi podrobné informace o této akci.

Musíme konstatovat, že jde jednoznačně o cenzuru a podáváme podnět k prošetření celé záležitosti na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání. Dále poukazujeme na velmi neprofesionální a arogantní chování redaktora Františka Lutonského, který nám sdělil přes tiskovou mluvčí, že by veřejnoprávní televize přijela udělat reportáž pouze v případě, že by Michalu Babákovi opět někdo vyrazil zuby. Takový přístup redaktora veřejnoprávního média považujeme za nepřípustný a velmi neprofesionální. Rovněž považujeme za alarmující, že veřejnoprávní televize, která stojí občany ČR ročně mnoho miliard korun, navíc ještě požaduje televizní poplatky od každého z nás a při svých požadavcích se ráda ohání veřejnoprávním zájmem a mediální objektivitou, si dovolí cenzurovat veřejné dění. Pevně věříme, že se snad nevracíme do doby, kdy byla veřejnoprávní média ovlivňována jedinou stranou a bylo referováno pouze o mocných či předem vybraných," píše strana Republika v tiskovém prohlášení pro server MoneyMAG.cz.

Naše sesterská redakce EuroZprávy.cz požádala o vyjádření tiskové oddělení České televize. Ta se k problému dodnes bohužel nevyjádřila.

Témata: česká televize

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky