Rath by ve vězení nepřežil, tvrdí bývalý trestanec. Promluvil také o sexu

Bývalý několikanásobný vězeň Zdeněk Perský odhalil šokující zákulisí českých věznic. Podle něj mají vězni největší klid, když nekouří, nepijí kafe a nesladí. Sex za peníze ale není údajně až takový problém, jak se zdá.

660
reklama

Bývalý trestanec Zdeněk Perský šel do vězení poprvé ve svých patnácti letech, ještě před listopadem 1989. "Já jsem to bral jako dobrodružství. Zase jsem šel do ulic, to podsvětí mě pohltilo," popisuje v MF Dnes své první odsouzení a propuštění. 

"Nejhorší je, když se dostanete na oddělení mezi nepracující vězně, kde je hrozná bída a krize," sdělil Perský deníku. On sám má údajně raději vazbu, která mu připomíná tibetský klášter.

Poodhaluje také zákoutí šikany mezi vězni: "Člověk si musí udělat ve vězení svůj svět a nesmí si ho nechat narušit. Když jste vícekrát trestaný, tak už se vás šikana netýká. Ta je spíš jen, tam kde vězni nepracují. Tam, kde pracují, mají všichni peníze a mohou do kantýny. Nejideálnější je ve vězení nepít kafe, nekouřit, nesladit, pak máte klid, nikdo vám nic nesebere" sdělil Mladé frontě. Problémem však údajně není ani sex za peníze.

"Za peníze jde všechno. Sám jsem to zažil ve vězení Jiřice, ale žena se tam nepašuje z civilu, ale z výkonu vazby. Pár se nechá zavřít třeba v koupelně na hodinu a bachař za to dostane peníze," šokuje Perský.

Nesouhlasí ani s názorem Davida Ratha, podle kterého je pobyt ve vězení utrpením. "On Rath ani nebyl ve skutečném vězení, protože to by možná ani nepřežil," dodává bývalý trestanec, podle kterého je oním "skutečným vězením" například Horní Slavkov.

Témata: rath, david

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky