Jak to bylo za Drábka? Ministryně práce otevřeně promluvila

Ministerstvo práce a sociálních věcí je jeden z problematických rezortů. Kvůli problémům s počítačovými systémy došlo ke zpoždění výplaty některých dávek, brzy také skončí sKarty. Úředníci se báli promluvit o problémech, tvrdí Michaela Marksová Tominová.

660
reklama

Na ministerstvu došlo k personálnímu zemětřesení, některé změny ministryně objevila až po jmenování do funkce. ‚"Nebyla jsem poslankyně a neměla jsem přístup k některým personálním informacím," vysvětlovala v nedělní Partii Marsková Tominová, která se teprve s celou agendou seznamuje.

Marta Semelová z KSČM dodala, že k některým informacím neměla přístup ani opozice. „Drábek si vzal na ministerstvo svoje náměstky. Komunikace s ministerstvem pak byla špatná, opozice nebyla připouštěna k řadě informací a nebylo s námi nic diskutováno," popsala situaci na ministerstvu komunistka.

„Když nejste na ministerstvu, jen těžko se hledá člověk, který by informace vynesl a upozornil na problémy. Na nejhorší věci si Drábek přivedl svoje lidi a ti nemluvili," uvedla Marksová Tominová s tím, že ministerstvo bylo ovládáno strachem.

„Budeme kontrolovat uzavřené smlouvy, audit snad ukáže problémy," nastínila Marksová Tominová, co se bude na ministerstvu dít v blízké budoucnosti. Nová ministryně nevyloučila ani personální změny. „Podstatné je výsledky auditu zveřejnit a říct, co bylo špatně," myslí si politička.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky